Simona Ionescu / Redactor Șef

Anchetă la Poliția Capitalei. Împușcat în cap într-un poligon din Militari

Anchetă la Poliția Capitalei. Împușcat în cap într-un poligon din Militari
Ofițerii din Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei și un procuror de la Parchetul București încearcă să stabilească ce s-a întâmplat aseară într-un poligon de tragere din cartierul bucureștean Militari.

Polițiștii au fost chemați de urgență, miercuri seara, la poligonul privat Tactical Shooting Range din Valea Cascadelor unde se reclama că un bărbat de 37 de ani s-a împușcat.

După primele cercetări de la fața locului a fost remis presei un comunicat de către Poliţia Capitalei:

„În seara de 25.11.2020, prin apel la 112, un angajat din cadrul unui poligon privat de tragere, din sectorul 6, a sesizat faptul că un bărbat s-ar fi autovătămat cu o armă de foc. La faţa locului s-au deplasat poliţişti, precum şi echipaj de prim ajutor, dar în pofida eforturilor medicale a fost constatat decesul.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul”.

Din spusele martorilor, tânărul s-a îndepărtat la un moment dat de instructor, și-a dus arma la cap și s-a împușcat. Nimeni nu a avut timp de reacție.

Polițiștii trebuie să stabilească exact că așa s-au petrecut lucrurile și că este vorba de o sinucidere.

Alte sinucideri în poligon

În general, astfel de evenimente nu au loc în poligoanele de trageri deoarece trăgătorii sunt testați psihologic, trec prin niște teste până să fie admiși să mânuiască o armă. Totuși sunt două astfel de sinucideri consemnate de presă în ultimii 5 ani.

Anul trecut, în decembrie, s-a produs un eveniment similar, într-un poligon de la Constanța.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, navigator de meserie, a încercat să se sinucidă  în poligonul ZIP Escort. Și el a profitat de ocazie când instructorul s-a îndepărtat pentru a-i arăta unei fete o poziție de tragere, și-a dus pistolul la tâmplă și a tras fără niciun fel de ezitare.

Medicii au reușit să-l stabilizeze la fața locului, dar sinucigașul a murit la spital după câteva ore.

În timpul anchetei s-a aflat că o rudă a bărbatului a sunat la 112, anunțând că acesta intenționează să se sinucidă. O ambulanță a ajuns la adresa de domiciliu a acestuia, însă după ce bărbatul a plecat spre poligon.

În 2015, tragedia a fost cumplită. Un tânăr de 24 de ani, care frecventa poligonul UTI din București, înainte de a se împușca l-a ucis cu focuri de armă pe instructorul său.

 

Cine va beneficia cu prioritate de vaccinul anti-COVID19

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre