Cine va beneficia cu prioritate de vaccinul anti-COVID19

Cine va beneficia cu prioritate de vaccinul anti-COVID19
Când ajung primele doze de vaccin anti-COVID19 în România și cine beneficiează cu prioritate. Anunțul făcut de medicul Valeriu Gheorghiță care va coordona vaccinarea.

Medicul coordonator al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID19, Valeriu Gheorghiță a vorbit luni seara, în cadrul emisiunii Sinteza zilei, prezentată de Mihai Gâdea despre primele doze de vaccin anti-coronavirus.

Cine va beneficia cu prioritate de vaccinul anti-COVID19

Vaccinul este posibil să ajungă în decembrie, a spus medicul coordonator al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID19, Valeriu Gheorghiță.

Medicul coordonator al campaniei naționale de vaccinare anti-COVID19, Valeriu Gheorghiță

Medicul a declarat că persoanele vulnerabile, peste 65 de ani și cele cu boli grave vor fi primele care vor beneficia cu prioritate de vaccinul anti-COVID19.

”Persoanele vulnerabile, ceea ce înseamnă persoane peste 65 de ani şi persoane cu boli cronice, începând de la boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, obezitate, diabet zaharat, neoplazii, cancere, sunt boli prioritare care îi poziţionează pe pacienţi în primele categorii ca beneficiari ai campaniei de vaccinare”, a afirmat, luni seară (23 noiembrie), la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă.

Însă, prioritatea campaniei de vaccinare va fi protejarea lucrătorilor din sistemul de sănătate, și categoriile vulnerabile, pentru a limita răspândirea coronavirusului. ”Ceea ce trebuie să înţelegem este legat de tipul de comorbiditate pentru că sunt vaccinuri care vor avea o pleiadă de indicaţii şi de contraindicaţii, dar din punct de vedere strategic persoanele cu boli cronice sunt persoanele prioritizate pentru a primi în primele etape vaccinarea împotriva SARS-COV-2″,a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

De câte ori vom fi vaccinați?

Vaccinul anti-COVID19 se va face în două doze, la interval de câteva săptămâni, iar în România s-a pregătit deja necesarul pentru transportul și stocarea vaccinului. Alte două companii au anunat că au trecut prin toate fazele de testare a unui vaccin anti-COVID, unul va necesita trei vaccinări, iar altul doar o doză.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a afirmat că tinerii sub 18 ani nu vor fi imunizați, deoarece nu există studii sigure referitoare la aceste categorii de vârstă efectuate de companiile care dezvoltă un vaccin care să combată infecția cu coronavirus.

Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre lipsa studiilor efectuate pentru persoanele cu boli grave.

Președintele României a declarat luni, în urma discuției pe care a avut-o cu miniștirii Apărării, Internelor și Sănătății, că strategia de vaccinare împotriva coronavirusului va fi supusă aprobării într-o ședință CSAT convocată în următoarele zile.


Ceaiurile care îţi încarcă bateriile