Simona Ionescu / Redactor Șef

Andreea Esca în lacrimi: ”Da, am fost bolnavă, şi soţul meu şi unul dintre copii”

Andreea Esca în lacrimi: ”Da, am fost bolnavă, şi soţul meu şi unul dintre copii”
Andreea Esca a ajuns acasă și a vorbit despre ea și despre familia ei, greu încercată de COVID-19. Știrista de la PRO TV a avut lacrimi în ochi când a vorbit despre soțul ei care spunea că nu mai poate respire. Din fericire, pentru toți trei, testarea a arătat că au scăpat e virus.

Andreea Esca (47 de ani) a confirmat că a fost bolnavă de COVID-19. A ajuns acasă și din fotoliul ei a putut vorbi emoționată despre această expeință oribilă din viața ei și a familiei ei.

Andreea Esca: ”Da, am fost bolnavă, şi soţul meu şi unul dintre copii”

”Mulţumită lui Dumnezeu şi medicilor, suntem bine şi avem astăzi un rezultat negativ toţi trei. Lucrurile au fost foarte complicate. Primul care s-a îmbolnăvit a fost soţul meu, avea febră foarte mare de două zile. Am crezut că este o problemă gastrică. Era a treia zi în care făcea febră mare de 40 de grade. Atunci ne-am panicat şi am chemat salvarea. Ne-am făcut testul, el a ieşit pozitiv, eu am ieşit negativ. Imediat a fost dus la spital, eu am hotărât să rămân în izolare şi să-l testăm şi pe băiatul nostru Aris, care a ieşit cu un rezultat pozitiv, neavând niciun simptom semnificativ. A doua zi, l-am internat şi pe Aris. Şi-a făcut şi Alexia testul, care nu locuieşte cu noi şi a ieşit negativ. Ei s-au internat imediat la Victor Babeş din Bucureşti.“

Andreea Esca. Cum şi-a dat seama că este şi ea infectată

Știrista de la PRO TV a povestit pentru colegii ei cum și-a dat seama că este și ea bolnavă: gătea cu usturoi şi nu mai simţea mirosul.

”La mine au apărut după vreo cinci zile. Mă miram că eu nu am, mi se părea ciudat. N-am apucat să se împlinească cele şapte zile să fac noul test. Făceam mâncare cu usturoi şi mi-am dat seama că nu simt mirosul. Iniţial, am crezut că mi se pare. Am testat parfumuri puternice şi mi-am dat seama că nu simt nimic. Îmi pierdusem şi gustul. Mi-am dat seama că am virusul şi am făcut testul. Aşa am făcut un alt test. Aveam şi roşu în gât, dar eu nu m-am speriat foarte tare, pentru că fac foarte des (roşu în gat). M-am dus imediat la spital, la Victor Babeş.“ Alexandre Eram, soţul Andreei Esca, a avut o formă gravă de COVID-19

”Cred că aşa arată iadul! Soţul meu (n.r. Alexandre Eram) a făcut cea mai gravă formă dintre noi. L-au dus la Terapie Intensivă. S-a dărâmat cerul peste mine, simţeam că leşin, nu înţelegeam cum a reuşit să cedeze organismul unui om puternic şi sănătos. Plămânii lui au fost foarte afectaţi într-un timp foarte scurt şi foarte repede a ajuns la ATI unde a stat foarte multe zile şi a avut nevoie de ventilaţie mecanică non-invazivă. Îmi spunea tot timpul: «Nu mai pot, este groaznic, cred că aşa arată iadul». Situaţia se agrava, din păcate, şi mi-a scris la un moment dat un mesaj: «Nu ştiu ce să fac, mi-e foarte rău, mi se propune să fac o transfuzie cu plasmă». Avea dubiile lui, dar am zis da, hai să facem asta. Ceea ce s-a întâmplat. A început să se îmbunătăţească considerabil starea de sănătate. Fiecare om are o limită a lucrurilor pe care le poate duce. Eu atât am putut să duc.“

Andreea Esca. Cum a afectat-o experienţa bolii

„Nu am luat legătura deloc cu Alex cât am fost internată în spital cu el, am trecut să-l văd când am plecat, pentru că era la alt etaj. Eram impresionată. Noaptea se auzea un om care implora divinitatea şi cerea ajutor tot timpul, se auzea strigătul acesti om. Şi soţul meu îl auzea. Nu mi-a venit să cred. Este impresionant şi incredibil cât de repede poţi să te transformi şi cât de repede te poţi deteriora de la acest virus nenorocit“. De unde a luat virusul şi de ce a participat la petrecerea de la Olimp „Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvim. Ne-am tot gândit. Nu cred că este legat de acea petrecere, până astăzi niciun participant de acolo nu a fost depistat pozitiv. Cred că este important însă de ştiut că putem lua oricare dintre noi, de oriunde. Ne-am protejat foarte mult, am fost atenţi la multe lucruri, dar repet, suntem oameni“.

Andreea Esca. De ce a participat la petrecerea de pe Litoral

Întrebată de ce a participat la petrecerea din Olimp, Andreea Esca a răspuns: „Am participat la acea petrecere pentru că a fost în aer liber, au fost luate toate măsurile pentru a fi cât mai în siguranţă, nu s-a ţinut nimic în interior, am purtat măşti, atât eu cît şi prietenele mele. Dar da, poate au existat momente când am lăsat garda jos. Şi da, nu este momentul să o facem. Eu, ca un om oarecare, poate am avut reacţia unui om normal care s-a săturat de stat în casă (…). Aceste mici neglijenţe care le fac oamenii, aşa ca mine, ne pot costa viaţa“. „Acum suntem bine, suntem cu torii negativi. Din păcate, Alex va mai sta câteva zile în spital, încă oboseşte foarte tare imediat. Nu a existat zi în care să nu aibă nevoie de oxigen. Deocamdată nu poate avea o activitate normală. Le suntem recunoscători tuturor medicilor de la Victor Babeş unde am fost cu toţii de la început“, a mai spus Andreea Esca, care a izbucnit în lacrimi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre