Simona Ionescu / Redactor Șef

Angela Merkel, o bucătăreasă pe cinste. În ce preparate culinare s-a specializat

Angela Merkel, o bucătăreasă pe cinste. În ce preparate culinare s-a specializat
Angela Merkel numără zilele până când va ieși la pensie. Una dintre cele mai puternice femei ale lumii va mai petrece puțin timp la șefia executivului german.

Este pe cale să iasă la pensie și toată lumea vrea să știe ce va face de acum încolo Angela Merkel. Dar și din ce va trăi.

Angela Merkel, o bucătăreasă pe cinste. În ce preparate culinare s-a specializat

Recent, postul de radio Deutsche Welle a dezvăluit un lucru pe care foarte puține persoane îl știau despre Angela Merkel. Este o bucătăreasă desăvârșită, iar cel mai mult îi place să gătească supă de cartofi și prăjitură cu prune. Două preparate delicioase, mâncăruri tipice toamnei în Germania.

 

Rămâne în funcție până la formarea noului executiv

Șefa guvernului federal va rămâne însă în funcție până la formarea noului executiv. ”Există și vor mai fi numeroase provocări, care vor continua până în ultima zi a mandatului meu”, a declarat, recent, Angela Merkel.

Pentru a doborî recordul părintelui său politic, Helmut Kohl, al cărui mandat a fost de 5870 de zile, ar trebui să rămână în funcție cel puțin până la 17 decembrie 2021.

Ce pensie va avea Merkel

La 67 de ani pe care i-a împlinit pe data de 17 iulie, Angela nu are nici un motiv să se îngrijoreze din punct de vedere financiar. În prezent, aceasta are un salariu de aproape 25.000 de euro lunar. Dar are dreptul și la alți 10.000 de euro în calitate de membru al Bundestag-ului, din care face parte de peste 30 de ani.

După ce va ieși la pensie, va primi trei luni același salariu, apoi jumătate din acesta ca indemnizație tranzitorie pentru maximum 21 de luni. În urma calculelor făcute, Angela Merkel e posibil să aibă o pensie de aproximativ 15.000 de euro pe lună. În plus, aceasta va avea dreptul la protecție personală și mașină de serviciu cu șofer pentru tot restul vieții sale. Dar și un birou în sediul Bundestag-ului din Berlin, cu un șef de birou, doi asistenți și o dactilografă.

Sursă foto: black news, evz

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre