Simona Ionescu / Redactor Șef

Angelina Jolie se implică în criza refugiaților ucraineni de la granița cu Republica Moldova. Imagini tulburătoare

Angelina Jolie se implică în criza refugiaților ucraineni de la granița cu Republica Moldova. Imagini tulburătoare
Prezentă de puțin timp pe Instagram, Angelina Jolie își folosește influența pe rețeaua de comunicare pentru a sprijini cauze umanitare. Dacă până acum s-a lansat în sprijin declarat pentru femeile din Afganistan, de câteva zile, vedeta ia atitudine vizavi de războiul dintre Rusia și Ucraina.

Angelina Jolie ține legătura cu colegii ei din cadrul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). După ani de serviciu dedicat UNHCR și cauzei refugiaților, Angelina Jolie a fost numită trimis special al organizației, în aprilie 2012.

În rolul său extins, Jolie se concentrează pe crize majore care au ca rezultat deplasări în masă a populației, activând și reprezentând UNHCR și Înaltul Comisar la nivel diplomatic. Ea colaborează, de asemenea, cu factorii de decizie în problemele globale. Actrița americană Angelina Jolie a postat un video pe Instagram în care prezintă situația refugiaților ucraineni primiți la frontiera Republicii Moldova. Actrița afirmă că peste 50.0000 de ucraineni au fugit din țara lor din cauza războiului declanșat de Federația Rusă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

„Peste 50.000 de oameni au fugit din Ucraina în mai puțin de 48 de ore. Colegii mei de la au trimis acest videoclip din Moldova, la granița cu Ucraina”, a scris actrița în postare.

Mai multe puncte de frontieră suplimentare au fost deschise între Republica Moldova și Ucraina, pentru ca oamenii care fug din calea războiului să poată părăsi Ucraina cât mai repede. Mulți dintre aceștia decid doar să tranziteze țara, în schimb unii decid să solicite azil politic. Același lucru îl fac și ucrainenii care se refugiază peste granița cu România.

Angelina Jolie: „Mă rog pentru oamenii din Ucraina”

Angelina Jolie a avut un mesaj emoționant pentru cei aflați în război. Superstarul de cinema a spus că se roagă pentru ucrainenii greu încercați de război. „Ca mulți dintre voi, mă rog pentru oamenii din Ucraina. Mă concentrez împreună cu colegii mei să facem tot posibilul pentru a asigura protecția și drepturile fundamentale ale omului strămutaților și refugiaților din regiune.

Am văzut deja rapoarte de victime și oameni care au început să-și părăsească casele pentru a căuta siguranță. Este prea devreme pentru a ști ce se va întâmpla, dar semnificația acestui moment – pentru poporul Ucrainei și pentru statul internațional de drept – nu poate fi exagerată”, a scris actrița zilelel trecute pe Instagram.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre