Simona Ionescu / Redactor Șef

Angelina Jolie se pregătește de rolul vieții ei. Se anunță a fi cel mai bun film din cariera sa

Angelina Jolie se pregătește de rolul vieții ei. Se anunță a fi cel mai bun film din cariera sa
De ani buni, Angelina Jolie pare mai preocupată de interminabilul proces de divorț de Brad Pitt, și mai puțin de cinematografie. Ea s-a implicat în cauze sociale, în campanii publicitare, însă a stat destul de departe de platourile de filmare. Această situație pare că se va opri.

Angelina Jolie se pregătește de rolul vieții ei, ea o va interpreta pe celebra soprană Maria Callas într-un nou film biografic. De ani buni, frumoasa Hollywood-ului nu a mai avut parte de așa o provocare. Noul film se va numi simplu, Maria, și e realizat în regia chilianului Pablo Larraín. Conform Agerpres, noul film „va explora viaţa legendarei şi controversatei soliste de operă, ce este deseori descrisă drept prima divă”.

Cine a fost Maria Callas, supranumită „Divina”

Supranumită „Divina” sau „Regina lirică” și cunoscută după numele de scenă, Maria Callas, soprana Cecilia Sophia Anna Maria Kalogeropoulou este considerată drept cea mai mare cântăreață de muzică de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Ea s-a născut la 2 decembrie 1923, la New York, într-o familie de imigranţi greci, Gheorghiou Kalogheropoulos şi Evangelia Dimitriades. Familia și-a schimbat numele când Cecilia avea șase ani. a fost decizia tatălui său, pentru a se integra mai bine. Și-a schimbat numele și a deschis o farmacie, în Manhattan. După divorțul părinților, din anul 1937, Cecilia a plecat cu mama sa să lăcuiască în Grecia. Pe vasul care le purta spre Europa, tânăra a decis că vrea o identitate nouă, și și-a ales pseudonimul Maria. La vârsta de opt ani, Maria începe să ia lecţii de pian.

Debutul Mariei Callas a avut loc pe 11 aprilie 1938, la vârsta de 15 ani, în sala Parnassos, în încheierea recitalului prezentând un duet din Tosca. Ascensiunea sa pe scena lirică a fost fantastică.

Maria Callas a cucerit titlul de „prima donna assoluta”, iar mult timp s-a aflat într-o rivalitate declarată cu soprana italiană Renata Tebaldi, replicile pe care și le aruncau  făcând deliciul presei de scandal. Callas spunea: „Să mă compare pe mine cu Tebaldi ar fi ca şi cum ai compara şampania cu Coca-Cola”, iar replica era usturătoare. „Dacă Maria Callas are o voce ca şampania, când ea se trezeşte se transformă în oţet”, spunea Tebaldi.

Angelina Jolie se pregătește de rolul vieții ei

Noul film al Angelinei Jolie  este o producţie independentă. Conform informațiilor existente, filmările se vor desfăşura timp de peste 8 săptămâni la Paris, în Grecia, la Budapesta şi la Milano. Scenariul este semnat de Steven Knight cu care regizorul Pablo Larrain a colaborat la pelicula Spencer.

Angelina Jolie va purta o garderobă bazată pe piesele păstrate ale Mariei Callas (Sursa foto: Instagram)

Alături de Angelina Jolie, din distribuţie vor mai face parte Pierfrancesco Favino (Adagio), Alba Rohrwacher (La Chimera), Haluk Bilginer (Winter Sleep), Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog) şi Valeria Golino (Portrait of a Lady on Fire).

„Sunt incredibil de emoţionat să încep producţia la ‘Maria’, producţie care sper că va aduce remarcabila viaţă a Mariei Callas în faţa audienţelor din întreaga lume, datorită scenariul magnific scris de Steven Knight, datorită muncii depuse de întreaga distribuţie şi echipă de filmare şi, în special, muncii extraordinare depuse de Angelina Jolie şi modului în care s-a pregătit pentru rol”, a declarat Pablo Larraín într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre