Simona Ionescu / Redactor Șef

Antonio Banderas și-a mutat centrul de interes în Malaga. Cum revoluționează artele spectacolelor în  Europa

Antonio Banderas și-a mutat centrul de interes în Malaga. Cum revoluționează artele spectacolelor în  Europa
Celebrul actor Antonio Banderas transformă orașul său natal într-un centru care va sprijini artele spectacolelor din întreaga Europa. În acest weekend el a lansat, împreună cu primarul din Malaga, viitorul său centru cultural.   

Acesta își va începe activitatea în primăvara anului 2023, în spații de peste 8.000 de metri pătrați, fiind dedicat formării de personal tehnic, cum ar fi manageri de scenă (regizori tehnici), designerii de sunet și lumini, scenografi și producători. Antonio Banderas a anunțat că va crea anul viitor în Malaga, împreună cu omul de afaceri Domingo Sánchez, un nou spațiu pentru artele spectacolului, care va fi dedicat producției, expunerii și, mai ales, formării de tehnicieni profesioniști în lumea showbiz-ului, arată Rtve.es.

„Este o lume interesantă pe care vrem să o deschidem”

Noul centru, care se va numi Sohrlin, își va începe activitatea în primăvara anului 2023, în depozite de peste 8.000 de metri pătrați situate în zona de vest a capitalei Malaga. Acest centru va avea deschidere internațională și cu scopul de a atrage studenți din întreaga lume și formatori de cel mai înalt nivel.

În cadrul unei conferințe de presă la Primăria din Malaga, unde a fost prezentat proiectul, Banderas, promotorul Teatrului Soho din Malaga, a explicat că sectorul cultural se confruntă cu o lipsă „extraordinară” de personal tehnic, cum ar fi regizori tehnici, designeri de sunet și lumini, scenografi și producători, motiv pentru care obiectivul principal al Sohrlin va fi acela de a oferi formare în aceste domenii.

„Este o lume interesantă pe care vrem să o deschidem din Malaga”, a spus actorul, care a subliniat că Sohrlin va oferi, de asemenea, producții proprii și expoziții în toate domeniile artelor spectacolului, cum ar fi dansul, muzica și teatrul.

Experți de la Hollywood, invitați să predea

Ideea centrului este ca studenții de la profesiile tehnice să poată face practică „in situ” în domeniile pe care le studiază. „Îi vom transforma în adevărați profesioniști, astfel încât să poată lucra la Madrid, Barcelona, Paris, Roma sau în Statele Unite”, a declarat Antonio Banderas. De asemenea, Banderas a dat asigurări că își va folosi contactele profesionale pentru a aduce la Malaga experți de primă clasă cu care a lucrat la mari producții hollywoodiene și europene, care vor ține cursuri, ateliere și masterate în persoană și online.

Actorul din Malaga își continuă astfel proiectul de revitalizare a orașului său natal, după ce în 2019 a inaugurat Teatrul Soho, unde a jucat musicalul A Chorus Line. Încă de pe atunci, Antonio Banderas a avertizat asupra necesității centrului de formare: „Credem că este important să pregătim oamenii pentru a putea lucra în orice teatru din lume, să înțeleagă perfect munca pe care o au de făcut și să poată fi omologați pentru a lucra la Teatrul Operei din Paris, la Centrul Național de Teatru, la Lliure din Barcelona sau la noi”.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre