Simona Ionescu / Redactor Șef

Anul 2025 va fi generos cu zilele libere pentru români. Câte mini vacanțe vom avea

Anul 2025 va fi generos cu zilele libere pentru români. Câte mini vacanțe vom avea
Anul 2025 românii se vor bucura de mai multe zile libere decât în 2024. Anul acesta am avut doar zece libere. Când ne vom putea bucura de minivacanțe.

Potrivit legii, românii vor avea în anul 2025 nu mai puțin de 17 zile libere. Dintre acestea, 13 vor fi în cursul săptămânii, iar patru zile libere în week-end, în zilele de sâmbătă și duminică.

Potrivit legii, în zilele declarate libere prin lege, nu se lucrează, cu excepția poliției, jandarmeriei, armatei, unităților sanitare.

De asemenea, se va lucra în unitățile unde activitatea nu poate fi întreruptă ca urmare a procesului de producție. Acești angajați au dreptul să solicite zile libere, la cerere, în următoarele 30 de zile calendaristice sau recompensare la salariu.

Prima zi liberă din 2025 va fi 1 ianuarie

Primele zile libere din anul 2025 vor fi 1 și 2 ianuarie, când este sărbătorit Anul Nou.

De asemenea, românii vor avea o minivacanță de două zile în zilele de 6 ianuarie când este Boboteaza și 7 ianuarie, când este cinstit Sfântul Ioan Botezătorul. Următorul liber va fi pe 24 ianuarie, când românii sărbătoresc Mica Unire (Ziua Principatelor Române).

Pe 20 aprilie 2025 cade Paștele

În 2025 românii vor avea mai multe zile libere

Vinerea mare, care cade pe 18 aprilie este o altă zi liberă pentru români, urmată de data de 20 aprilie, când se sărbătorește atât Paștele ortodox cât și cel catolic. Va fi liber însă și pe 21 aprilie, a doua zi de Paște.

Următoarele zile de relaxare vor fi 1 mai, când sărbători Ziua Muncii, 1 iunie când este Ziua Copilului. O altă minivacanță va fi pe 8 iunie și 9 iunie, de prima și a doua zi de Rusalii. Tot liber va fi și de Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august.

De Sfântul Andrei care va fi pe 30 noiembrie și 1 decembrie când este Ziua Națională a României, românii vor avea, de asemenea, zile libere. Următoarea minivacanță va fi pe 25 și 26 decembrie, când se cinstește Crăciunul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri