Simona Ionescu / Redactor Șef

Anunț important pentru toți pensionarii! Marcel Ciolacu a oferit informații prețioase

Anunț important pentru toți pensionarii! Marcel Ciolacu a oferit informații prețioase
Pensionarii stau cu sufletul la gură să afle dacă pensiile fi mărite, iar Marcel Ciolacu a făcut anunțul.

Anunț major pentru pensionari făcut de Marcel Ciolacu. Premierul României a precizat că, în ciuda discuțiilor care s-au iscat, există bani pentru pensiile românilor. Mai mult, Ciolacu a dat asigurări că legea va fi pusă în aplicare.

„Peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 lei. Asta este realitatea”

„Normal că există bani. Legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor, pensiile vor crește de două ori, o dată la 1 ianuarie, cu 13,8%. Și pe urmă, tot sistemul de pensii va trebui, vor intra recalculările și de la 1 septembrie va intra iarăși legea în vigoare cu recalculare. Este sustenabilă. Peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 lei. Asta este realitatea!

„Cred că în 2021, când era accidentul României premier, nu s-au mărit deloc pensiile”

Peste 60% dintre pensionarii din România au o pensie mai mică de 2.000 lei. Cum să comentez eu așa ceva? Cum să nu fie o prioritate pentru oricine? Eu am înțeles.

Veste bună pentru pensionari dată de Marcel Ciolacu

Cred că în 2021, când era accidentul României premier, nu s-au mărit deloc pensiile. Am intrat în 2022, am avut o discuție cu dl Nicolae Ciucă, total îndreptățită. Şi dânsul a susținut… Despre ce vorbim?”, a declarat premierul pentru Antena 3 CNN.

Nu va fi scăzută nici o pensie

La rândul său, europarlamentarul Mihai Tudose susține că nici o pensie nu va scădea, iar creșterea de 13,8% va fi dată la toată lumea. „Sunt pensii care se vor mări și cu 40%, sunt pensii care se vor mări sub 40%. Creșterea de 13,8 va fi dată la toată lumea. Nu va scădea nicio pensie și, anumite pensii, prin recalculare, prin introducere noilor grile, vor crește mai mult de 13,8%, unele chiar până la 40%. E lege. Cum adică să vă garantez?

„Noi nu suntem PNL, noi suntem PSD și ne ținem de cuvânt”

Legea a trecut în Senat, ieri. Va trece și va fi promulgată, sper. Vă citez prin primul ministru PNL, Orban, care a fost întrebat public de ce nu mărește pensiile și a răspuns senin: ‘știu că este lege, dar nu le măresc. Noi nu suntem PNL, noi suntem PSD și ne ținem de cuvânt”, a precizat Mihai Tudose pentru Antena 3 CNN.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre