Simona Ionescu / Redactor Șef

Anunțul momentului. Putin intervine în războiul Israel – Gaza și impune schimbarea strategiei de luptă. Se apropie Al 3-lea Război Mondial?

Anunțul momentului. Putin intervine în războiul Israel – Gaza și impune schimbarea strategiei de luptă. Se apropie Al 3-lea Război Mondial?
Chiar și ocupat cu războiul din Ucraina, liderul de la Kremlin nu sta indiferent la conflictul de o violență extremă care a izbucnit în Israel.

Vladimir Putin intervine în luptele din Israel, subliniind că actuala „explozie de violență” în conflictul israeliano-palestinian a fost cauzată de lipsa unei soluţii între cele două state. Declarațiile au fost făcute de acesta, la Moscova. Putin a participat la sesiunea  unei plenar„ a Forumului Internaţional „Săptămâna Energiei Ruseşti”, care a avut loc în capitala țării. La eveniment a participat și premierul irakian Mohammed al-Sudani (n. Iran este acuzat că a finanțat atacul grupării Hamas), sare se află într-o vizită de stat în Rusia.

Putin intervine în luptele din Israel în timp cel el însuși continuă războiul

„Israelul, aşa cum ştim, a fost creat, însă Palestina, ca stat independent şi suveran, nu a fost creată niciodată. Acest lucru nu s-a întâmplat”, a subliniat președintele Rusiei. Acesta s-a declarat îngrijorat de violențele care cresc în intensitate în Israel și a îndemnat la o încercare de minimizare a victimelor civile.

Putin intervine în conflictul israelo-palestinian în timp ce gtrupele ale luptă împotriva Ucrainei

„Noi înţelegem că amărăciunea ambelor părţi este foarte mare, dar indiferent de nivelul amărăciunii ambelor părţi avem nevoie să depunem eforturi să minimizăm sau să reducem la zero pierderile în rândul populaţiei civile, femeilor, copiilor şi bătrânilor. (…) Dacă bărbaţii au decis să lupte între ei, atunci să lupte între ei. Lăsaţi copiii şi femeile în pace”, a punctat Vladimir Putin.

Dacă Rusia ar interveni oficial în acest conflict, acesta ar fi începutul celui de-al treilea război mondial. Din fericire, spun analiștii, Putin nu are motive și nici resurse să ia o astfel de decizie.

Războiul lui Putin în Ucraina continuă să facă victime civile

Vladimir Putin transmite aceste îndemnuri liderilor din Palestina și Israel, în vreme ce de un an și opt luni el continuă campania militară soldată cu un număr impresionant de victime, inclusiv din rândul civililor, împotriva Ucrainei.  În acest context, președintele Rusiei este anchetat de Curtea Penală Internţaională (CPI), fiind acuzat de crime împotriva umanităţii, și de faptul că trupele țării sale au avut, deseori, obiective civile drept țintă ale atacurilor din acest război împotriva Ucrainei.

Biroul Procurorului General a raportat la 19 august că 502 copii ucraineni au fost raportați oficial ca fiind uciși de la începutul invaziei Rusiei. De asemenea, peste 1.100 de copii au suferit răni de diferite grade de gravitate. Cu toate acestea, este posibil ca cifrele reale referitoare la copii să fie mult mai mari, deoarece nu iau în considerare în totalitate teritoriile aflate încă sub ocupație, au mai transmis oficialii din Ucraina.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre