Simona Ionescu / Redactor Șef

Aquaman își ia rolul de super erou în serios. Jason Momoa se alătură ONU

Aquaman își ia rolul de super erou în serios. Jason Momoa se alătură ONU
Actorul american Jason Momoa, care îl interpretează pe supereroul Aquaman, a vorbit, în cadrul unui eveniment care a reunit în apropiere de Lisabona o sută de tineri din întreaga lume, în legătură cu protejarea oceanelor.

„Oceanele au nevoie de noi”, a spus ferm actorul născut  și crescut ca om al mării, în Honolulu, Hawaii. „Trebuie să căutăm să îndreptăm greşelile pe care le-am provoca”, pentru că „fără un ocean sănătos, planeta noastră aşa cum o ştim noi nu ar exista”, a punctat el.

Jason Momoa fost invitat la conferinţei ONU de la Lisabona și a participat la sesiunea de închidere a forumului pentru tineret şi inovare, care a avut loc pe plaja Carcavelos, la aproximativ 20 de kilometri de Lisabona. Actorul s-a angajat cu toată convingerea să interpreteze rolul de protector al oceanului. El a fost numit avocat al Programului Națiunilor Unite pentru Viața din Adâncuri.

Lipsa de decizie politică afectează planeta

Vocea lui Momoa s-a alăturat celei a secretarului general al Naţiunilor Unite, portughezul Antonio Guterres, care a condamnat public încetineala cu care liderii politici iau deciziile necesare pentru conservarea oceanelor. „Ne mişcăm prea încet”, a spus acesta, adăugând că este timpul să „condamnăm serios” această inerţie, dar mai ales să luăm măsuri.

Salvarea oceanelor e sinonimă cu protejarea viitorului nostru

Peste 7.000 de persoane, inclusiv reprezentanți din 140 țările, au participat între 27 iunie și 1 iulie la cea de-a doua Conferință a Națiunilor Unite de la Lisabona, cel mai mare eveniment dedicat temei conservării și protejării oceanului. După prima conferință, care a avut loc în urmă cu cinci ani în New York, Portugalia, împreună cu Kenya, a organizat a doua reuniune, sub motto-ul „Salvați oceanele, protejați viitorul”.

Anul acesta, 25 de șefi de stat și de guvern, sute de miniștri, cel puțin 38 de agenții specializate și organizații internaționale, aproape 1.200 organizații neguvernamentale și alte entități, peste 400 de întreprinderi și 150 universități au încercat să găsească drumul cel mai potrivit spre o „tranziție verde”, care nu poate să aibă loc decât împreună cu o „tranziție albastră”, care presupune utilizarea responsabilă a resurselor mărilor și oceanelor Terrei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre