Enigmele vaselor fantomă care bântuie și acum mările și oceanele

Enigmele vaselor fantomă care bântuie și acum mările și oceanele
Dintotdeauna omenirea a fost fascinată de mister, iar navele fantomă au stârnit de multă vreme interesul marinarilor dar și a pasionaților de paranormal.

Există sau nu vasele fantomă? Ce se întâmplă cu vapoarele care au dispărut fără vreo explicație?

Enigmele vaselor fantomă care bântuie și acum mările și oceanele

Un caz care a rămas în istorie este cel al cargoului olandez Ourang Medan, a cărui epavă a fost descoperită de două nave americane, City of Baltimore și Silver Star, în iunie 1947, plutind în derivă în apele Oceanului Indian. Până aici, nimic ieșit din comun, dar ce aveau să descopere marinarii, pare greu de înțeles pentru orice om de rând.

Din însemnările căpitanilor, reiese faptul că în cargou au fost găsite cadavrele membrilor echipajului, inclusiv al animalelor de la bord, dar fără ca cineva, om sau ființă să aibă cea mai mică urmă de violență.

Înghețați și perfect conservați

La fel de șocantă este și povestea vasului Octavius, descoperit în 1775, în apropierea Groenlandei de baleniera Herald. În acest caz, întregul echipaj al vasului a fost găsit înghețat și perfect conservat. Imaginea căpitanului congelat în timp ce era aplecat asupra jurnalului de bord a rămas mereu în mintea celor care l-au găsit. În plus, ultimele însemnări erau din anul 1762. Ce înseamnă asta? Că vasul plutise în derivă nu mai puțin de 13 ani.

Kaz II, yahtul fantomă

În aprilie 2007 a fost găsit în nordul Australiei, la aproximativ 160 de kilometric de țărm yahtul Kaz II, despre care se spune că este un yacht fantomă. Culmea este că sistemul radio și cel GPS erau perfect funcționale. De parcă asta nu ar fi fost de ajuns, au fost găsite și veste de salvare nefolosite, dar și rufe întinse la uscat într-o cameră. În ceea ce privește echipajul, acesta a dispărut fără urmă, fără ca cineva să afle vreodată ceva despre marinari până în zilele noastre.

Caleuche poartă spiritele celor care s-au înecat pe mare

Caleuche este nava despre care spune că apare seară de seară lângă insula Chiloe și poartă spiritele tuturor oamenilor care s-au înecat pe mare. Caleuche este foarte frumoasă, dar mai ales luminoasă și din interiorul acesteia se aude muzică de petrecere și râsete. Aceasta este vizibilă doar câteva momente, apoi dispare brusc.

Sursă foto: rum.culturell.com