Simona Ionescu / Redactor Șef

Arestare spectaculoasă în SUA. Dovezi privind abuzurile sexuale în înalta societate

Arestare spectaculoasă în SUA. Dovezi privind abuzurile sexuale în înalta societate
FBI a arestat-o, joi, 2iulie, pe Ghislaine Maxwell, fosta iubită a miliardarului Jeffrey Epstein, în dosarul privind acuzaţiile de abuz sexual şi trafic de minore. Femeia urma să fie adusă în fața unui judecător din New Hampshire, în această după-amiază.

Procurorul a acuzat-o și de racolare și îndemnare a copiilor, fete și băieți, de a întreține acte sexuale. Beneficiarii erau persoane influente din înalta societate americană.

Ghislaine Maxwell, cunoscută drept confidenta și fosta iubită a magnatului Jeffrey Epstein, este acuzată că ea ar fi recrutat tinere și le-ar fi obligat să întrețină relații sexuale cu Jeffrey și cu bărbați din cercul lui de prieteni, politicieni, actori, oameni de afaceri importanți.

Anchetatorii au reușit să obțină mai multe mărturii de la victimele abuzate, dar și alte probe incriminatoare. Mai pe românește, era proxeneta – „peștoaica” lui Epstein! Iată o postare pe Twitter a uneia dintre minorele-victime, Virginia Giuffre, postate cu curaj în ianuarie 2020. Textul este însoțit de fotografii din perioada când, minoră fiind, era prezentă alături de celebrități americane la tot felul de petreceri private, adusă de Ghislaine și Jeffrey.

Femeia arestată, fiica magnatului englez de presă Robert Maxwell, a negat toate acuzațiile și, probabil, la fel va face și în fața judecătorului.

Conform surselor din Poliție, citate de presa americană, Ghislaine Maxwell a stat ascunsă la Paris, înainte de arestare, fiindcă știa că este căutată, mai ales după ce Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula sa din închisoare, pe 10 august 2019. Se afla încarcerat în aşteptarea procesului în care urma să fie judecat pentru trafic sexual cu minore. Atunci a izbucnit un imens scandal în America și au fost rostite primele nume ale unor personalități. Printre ele și Prințul Andrew al Marii Britanii, și fostul președinte Bill Clinton, bun prieten cu Epstein.

Întregul caz are o compexitate foarte mare, iar presa occidentală abundă de scenarii și informații despre rețeaua constituită de Epstein și Maxwell.

Până joi, Ghislaine nu fusese oficial pusă sub acuzare, spun surse din anchetă, citate de FoxNews. Se știa însă de rolul său în rețea, de faptul că racola și fete de 14 ani pe care le ducea în casa din Manhattan a lui Epstein.

Procurorii susțin că, între 1994-1997, Ghislaine Maxwell „a asistat, a facilitat ​​și a contribuit la abuzurile făcute de Jeffrey Epstein asupra fetelor minore, ajutându-l, printre altele, pe Epstein să recruteze și, în cele din urmă, să abuzeze victime, cunoscute de Maxwell și Epstein că sunt sub vârsta de 18.“ „Mai mult decât atât, în efortul de a-și ascunde crimele, Maxwell a mințit în mod repetat când a fost pusă la îndoială conduita ei, inclusiv în legătură cu unele dintre victimele minore … când acestea au depus mărturie sub jurământ în 2016”, au spus procurorii.

Scandalul continuă, amploarea lui crește, așa că vom reveni asupra subiectului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre