Simona Ionescu / Redactor Șef

Arnold Schwarzeneger și metodele sale neobișnuite de parenting. Ce lecții de viață le-a dat copiilor

Arnold Schwarzeneger și metodele sale neobișnuite de parenting. Ce lecții de viață le-a dat copiilor
Într-un interviu recent, Arnold Schwarzeneger a povestit ce metode de parenting folosește pentru a-și educa copii. Neobișnuit, dar eficient.

Arnold Schwarzenegger știe că are un stil de parenting neobișnuit, dar e conștient că a folosit pentru că are copii minunați.

Pe 10 octombrie va fi scoasă la vânzare cartea motivațională ”Be useful: Seven Tools for Life”, sub semnătura lui Arnold Schwarzenegger. Actorul în vârstă de 76 de ani și-a deschis sufletul pentru People și a vorbit despre faptul că a avut o abordare unică atunci când a încercat să le transmită lecții de viață copiilor săi. E vorba de Christopher de 26 de ani, Patrick în vârstă de 30 de ani, Christina de 31 de ani și Katherine de 33 de ani, pe care îi are cu fosta soție Maria Shriver.

„A treia oară, i-a ars în fața mea și am plâns”

„Poți să vorbești cu ei despre ceea ce le-a plăcut la educația lor, pentru că au povești foarte pline de umor. Prima dintre ele este Katherine … De fapt, Katherine vine cu (fiica ei de trei ani) Lyla și spune: „Lyla, ți-am spus deja să nu pui pantofii acolo. Păstrează-ți pantofii pe tine sau pune-i deoparte, dar nu-i lăsa acolo, lângă suportul din fața șemineului, pentru că știi ce a făcut tati?

Când mi-am lăsat pantofii acolo de două ori? A treia oară, i-a ars în fața mea și am plâns”, a povestit celebrul actor. Ce face acum fiica lui Arnold? „Folosește aceleași metode pentru care a plâns și de care s-a plâns”, a spus râzând vedeta.

„Am luat salteaua și am aruncat-o jos”

Schwarzenegger și-a amintit, de asemenea, de perioada în care Patrick avea 9 ani și pentru că nu și-a făcut patul, celebrul său tată a aruncat salteaua pe fereastră. „Am deschis ușa de la balcon, am luat salteaua și am aruncat-o jos împreună cu cearșafurile, pernele, totul.

Cum și-a educat Arnold copiii. Metodele sale au fost puțin cam „dure”. Sursă foto: Instagram, bnn.network

Am spus: Să nu mai pui niciodată pe cineva să vină să-ți curețe camera, să-ți curețe dușul sau să-ți facă patul. Pentru că eu te-am învățat cum să faci patul”, a recunoscut Arnold. Probleme au fost și în ceea ce privește durata dușului, când tot tatăl a pus piciorul în prag.

„Și se gândea că tati nu e prin preajmă, dintr-o dată a început dușul rece ca gheața”

„S-a terminat, fără dușuri. Cinci minute, un duș, apoi s-a terminat și îl oprim. (…) În Munchen, există dușuri cu acele cronometre în care oamenii puneau bani și, după ce se terminau banii, ieșea apa rece. Mi-am spus: O să îmi iau unul la fel și exact asta am primit. Și așa că atunci când a pornit dușul și fluiera și cânta acolo și se gândea că tati nu e prin preajmă, dintr-o dată a început dușul rece ca gheața. Și dintr-o dată, am auzit jos, țipătul”, a declarat actorul, râzând.

„S-a întâmplat să cresc fără nimic”

Arnold susține că nu s-a gândit niciodată să facă instrucție cu proprii săi copii, dar, din nefericire, el a crescut „fără nimic” și a atunci a învățat să aprecieze fiecare lucru. „Fiecare pereche de pantofi pe care o aveam, care era doar o singură pereche, o spălam în fiecare zi și o curățam în fiecare zi și o puneam deoparte.

Așa că am spus: Vreau ca și voi să faceți același lucru, chiar dacă aveți mulți pantofi. Doar puneți-i deoparte în camera de garderobă. Avem o cameră de toaletă, puneți-i în camera de toaletă, pentru că nu vreau să mă duc să vă curăț pantofii”, a mai spus actorul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre