Simona Ionescu / Redactor Șef

Arnold Schwarzenegger a vrut să facă un act caritabil și a fost umflat de poliția germană. Acolo, legea e lege

Arnold Schwarzenegger a vrut să facă un act caritabil și a fost umflat de poliția germană. Acolo, legea e lege
Arnold Schwarzenegger a fost reținut de poliția germană pe aeroportul din Munchen. Actorul a fost interogat „în conformitate cu legislația fiscală”.

Motivul pentru care Arnold Schwarzenegger a fost oprit de poliția germană a fost, potrivit presei, un ceas de lux neînregistrat. Arnie, care are dublă cetățenie, austriacă și americană, ar fi fost în drum spre o licitație caritabilă care are loc în Kitzbühel, Austria. De asemenea, avea în plan să asiste la cursa de schi Hahnenkamm, care este organizată în satul Kitzbühel, din Alpii austrieci.

Arnold Schwarzenegger a vrut să facă un act caritabil și a fost umflat de poliția germană

Actorul conduce organizația caritabilă The Schwarzenegger Climate Initiative din Viena, un grup ecologist care strânge fonduri în cadrul unei petreceri organizate în timpul săptămânii prestigioasei curse. Conform BILD, actorul din „Terminator”, în vârstă de 76 de ani, a fost fotografiat cu ofițerii vamali după ce a zburat din Los Angeles în această după-amiază și a așteptat câteva ore.

„Ceasul ar fi trebuit să fie înregistrat deoarece este un import”

Fostul guvernator al Californiei, care este un militant pasionat al luptei pentru climă, ar fi adus la licitație un ceas valoros fabricat de marca elvețiană de lux Audemars Piguet. „Am inițiat o procedură penală în conformitate cu legislația fiscală. Ceasul ar fi trebuit să fie înregistrat, deoarece este un import”, a declarat pentru BILD purtătorul de cuvânt al Biroului vamal principal din Munchen, Thomas Meister.

O imagine de arhivă îl arată pe Arnold Schwarzenegger ținând în mână un ceas Audemars Piguet inclus într-o licitație din 2003. Sursă foto: Daily mail

„Acest lucru e valabil pentru toată lumea”

„Dacă mărfurile rămân în UE, trebuie să le declarați la vamă. Acest lucru este valabil pentru toată lumea, indiferent dacă se numește Schwarzenegger sau Müller, Meier, Huber”, a declarat un purtător de cuvânt al vămii pentru postul german SZ. Starul a rămas alături de oficialii vamali în timp ce bagajele sale au fost verificate. Purtătorul de cuvânt a adăugat că actorului i se va permite să își continue călătoria.

Arnold are o colecție impresionantă de ceasuri

Vedeta este cunoscuă pentru dragostea sa pentru ceasurile ostentative, fiind celebru pentru că în 1999 a scos propriul său model în ediție limitată cu Audemars Piguet. Doar 1.500 de exemplare Royal Oak Offshore „Arnold Schwarzenegger The Legacy” au fost produse și se vând cu peste 30.000 de lire sterline. El are o colecție vastă de ceasuri, inclusiv de la Rolex și alte mărci de lux. Nu se știe dacă ceasul pentru care a fost reținut pe aeroport este sau nu din colecția sa.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre