Simona Ionescu / Redactor Șef

La ce s-a gândit fostul ministru Marius Budăi când a fost găsit de Poliția de Frontieră într-o mașină furată

La ce s-a gândit fostul ministru Marius Budăi când a fost găsit de Poliția de Frontieră într-o mașină furată
Problemele par să se țină lanț de Marius Budăi. Și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii după scandalul „Azilele groazei”, acum a dat de alte belele. Ce căuta într-o mașină furată.

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi a fost găsit la punctul de trecere a frontierei Sculeni într-o mașină furată. E drept, era pasager.

Evenimentul a avut loc cu câteva zile în urmă, în județul Iași, când fostul ministru Marius Budăi a fost oprit pentru verificări. Acesta se afla într-un autoturism Audi A6 din 2008, înregistrat în 2015 în România, pe numele unui alt politician, parlamentarul Dan-Constantin Șlincu.

Mașina furată este pe numele altui politician

După ce au făcut verificările necesare, oamenii legii au rămas surprinși să afle că mașina este înregistrată în SIS bun cu o alertă de confiscare. Alerta a fost trimisă pe 5 ianuarie 2016, de autoritățile din Belgia. Alături de Marius Budăi în mașină se afla și proprietarului autoturismului, parlamentarul Șlincu. La controlul de frontieră cei doi au arătat pașapoartele diplomatice.

S-a lăsat cu dosar penal

Potrivit unui comunicat al Poliției, polițiștii de frontieră au confiscat mașina, care a fost dusă la sediul Punctului de Frontieră Sculeni, apoi au deschis dosar penal pentru infracțiunea de tăinuire. Fostul ministru susține că nu a știut nimic despre acest lucru. Iar proprietarul a mărturisit că mașina a fost cumpărată de la o persoană din Galați în 2015. Mașina fusese luată din Belgia.

Dan Constantin Șlincu

„O să am o discuție cu MAI, sunt opt ani de când a cumpărat-o”

„Eram în mașina colegului care a cumpărat-o în 2015 de la o persoană din Galați, care fusese luată din Belgia. Colegul meu a cumpărat o de bună-credință. Aseară am aflat că era dată în urmărire din 2016. Când am intrat în țară ni s-a comunicat că e furată. O să am o discuție cu MAI, sunt 8 ani de când a cumpărat-o.

Era deja înmatriculată în România. Am crezut că e o farsă când ne-au zis că e furată. Ne-au informat despre proceduri, au zis că mașina trebuie să rămână pe loc. Am chemat altă mașină și am plecat spre casă. Poliția de Frontieră și cei de la Vamă au fost profesioniști”, a explicat fostul ministru.

Cine este Dan Constantin Șlincu

În ceea ce-l privește pe Dan Constatin Șlincu, acesta este cunoscut românilor pentru asocierea pe care o are cu Doina Federovici, președintele CJ Botoșani. Politicianul este în atenția DNA într-un caz de corupție. Este vorba de o ancheta deschisă zilele trecute și care vizează Spitalul Județean Botoșani, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, privind mita de 15.000 de euro care se lua pentru a fi facilitate angajări în posturile disponibile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre