Simona Ionescu / Redactor Șef

Arnold Schwarzenegger, momente horror pe masa de operație, fără anestezie

Arnold Schwarzenegger, momente horror pe masa de operație, fără anestezie
Fie că este vorba de culturism, filme sau politică, Arnold Schwarzenegger a atins cel mai înalt nivel de succes în aproape toate domeniile, așa cum și-a propus. Până la urmă, a părăsit Austria natală pentru a deveni celebru în America. Unde i-a reușit.

Actorul însă a trăit momente horror pe masa de operație, în timpul unei intervenții la inimă, fără anestezie. Practic era să moară sub ochii medicilor, trezit în mod ciudat din anestezie. Îi auzea pe aceștia cum spuneau că le pare rău, că nu a ieșit cum trebuie ceva. Arnold Schwarzenegger s-a destăinuit acum în legătură cu această experiență aproape o moarte trăită pe masa de operație.

„Îmi amintesc când am fost operat pe cord deschis, a treia operație, care a avut loc în urmă cu câțiva ani, chiar înainte de a începe filmul Terminator 6, și-a amintit actorul într-un videoclip pe YouTube. Eram foarte speriat. M-am trezit și, dintr-o dată, doctorii erau în fața mea și îmi spuneau: Îmi pare foarte rău, dar nu a fost cum am plănuit”.

Arnold Schwarzenegger, pe masa de operație, fără anestezie

În vârstă de 76 de ani, actorul a explicat cum ceea ce ar fi trebuit să fie o simplă procedură non-invazivă s-a complicat când echipa sa medicală „a făcut o greșeală și a străpuns peretele inimii”. Schwarzenegger a adăugat că medicii „au fost nevoiți să (mă) deschidă foarte repede pentru a-mi salva viața” din cauza hemoragiei interne. Dacă tot se trezise din anestezie în timpul momentului critic, medicii i-au spus că are o hemoragie internă după ce au „străpuns accidental peretele inimii”.

În ciuda acestui eșec medical, e drept, reparat cât de bine s-a putut, fostul guvernator al Californiei a fost hotărât să se pună pe picioare cât mai curând posibil. „Concluzia este că nu poți da ceasul înapoi. A fost un dezastru. Eram în mijlocul unui dezastru, a declarat el. Așa că acum, cum ies din el? Trebuie să schimbi vitezele. Să te aduni, să schimbi vitezele și să spui: Bine, ceea ce trebuie să fac acum este să ies din acest spital”.

Momente horror

Deși circumstanțele nu au fost ideale, starul a refuzat să lase ca greșeala medicală să îl împiedice să filmeze Terminator 6. Recuperarea lui Schwarzenegger a progresat încet, trecând de la mersul pe jos doar 10 pași pe zi la plimbări zilnice în jurul spitalului. „Mi-am chemat chiar și prietenii și le-am spus: Trebuie să mă înfierbântați”, și-a amintit el, în timp ce imaginile îl arată pe star făcându-și drum pe coridoare alături de prieteni și familie, scrie Page Six.

Pentru recuperare, Schwarzenegger invita familia și prietenii la plimbări pe coridoarele spitalului

„Arătam ca un idiot plimbându-mă pe holuri, dar ideea era că mă puneam în mișcare pentru că doctorii au spus că trebuia să-mi exersez plămânii, deoarece dacă făceam pneumonie puteam muri”. Schwarzenegger a explicat că „sistemul său de sprijin” format din rude și prieteni l-a ajutat să se pună pe picioare. În cele din urmă a reușit să se întoarcă în sala de sport pentru a se pregăti pentru film.

După operație a jucat în Terminator 6

Cu perseverență, el a reușit să își continue recuperarea după operația pe inimă, acasă, la timp pentru a începe filmările la Terminator 6 din 2019 – Dark Fate. „Am vrut să mă apuc cu adevărat de exerciții fizice, să ies din spital cât mai repede posibil și apoi să mă apuc din nou de antrenament, a explicat fostul culturist. Trebuia să fiu în formă, trebuia să mă mișc, să alerg, să ridic lucruri, să fac scenele de luptă”.

Ultimul film Terminator cu Arnold Schwarzenegger a apărut în 2019

Dorința sa de a-și realiza singur cascadoriile i-a motivat recuperarea.

Starul de cinema are cinci copii. Pe de o parte sunt fiii Patrick, 29 de ani, și Christopher, 25 de ani, și fiicele Katherine, 33 de ani, și Christina, 32 de ani – cu fosta sa soție, Maria Shriver. Actorul s-a căsătorit cu Shriver, acum în vârstă de 67 de ani, în 1986. S-au despărțit în 2011, dar divorțul lor a fost finalizat abia un deceniu mai târziu. Schwarzenegger mai aun fiu, Joseph Baena, cu Mildred Baena, menajera familiei cu care a avut o aventură în timpul căsătoriei cu Shriver.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre