R. Kelly a fost obligat să achite despăgubiri de cel puţin 300.000 de dolari pentru unele dintre victimele sale, conform unui judecător federal, potrivit Reuters.
Kelly, pe numele său real Robert Sylvester Kelly, este una dintre cele mai cunoscute personalităţi condamnate pentru comportament sexual inadecvat în perioada de succes a mişcării #MeToo care a adus în atenţia opiniei publice astfel de comportamente ale unor bărbaţi proeminenţi.
Suma va fi împărțită între două victime, denumite, pentru anonimizare Jane şi Stephanie. Suma de 300.000 de dolari vine să compenseze costurile psihoterapiei şi tratamentului pentru herpes, a declarat judecătoarea districtuală Ann Donnelly cu prilejul unei audieri în Brooklyn.
Despăgubirile ar putea crește
Totuși, se așteaptă ca valoarea despăgubirilor să crească, după ce procurorii vor recalcula costurile tratamentului pentru Stephanie. Donnelly a respins cererile procurorilor de a compensa venitul pierdut al lui Jane şi de a oferi despăgubiri unei a treia victime, cunoscută sub numele de Sonja.
R. Kelly a participat la audiere printr-o conexiune Zoom dintr-o închisoare federală din Chicago, unde e încarcerat. El a fost condamnat în iunie la 30 de ani de închisoare. Juriul l-a găsit vinovat de trafic sexual şi alte capete de acuzare. În documentul de trimitere în judecată, procurorii au arătat că R. Kelly, în vârstă de 55 de ani, şi-a folosit timp de peste două decenii statutul de vedetă pentru a atrage femei şi fete minore pentru sex.
Procesul, care a durat o lună, a amplificat acuzaţiile. Kelly a mai fost condamnat, luna trecută, la Chicago, pentru alte capete de acuzare vizând pornografie infantilă şi ademenirea fetelor minore pentru sex. Rapperul celebru pentru melodia care i-a adus și un premiu Grammy, „I believe i can fly”, îşi aşteaptă sentinţa în acel caz. El riscă, de asemenea, condamnări în statele Illinois şi Minnesota.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook