Așa va arăta noul stadion de fotbal din București! Dinamoviștii sunt în extaz

Dinamoviștii sunt în extaz, au cele mai mari motive de bucurie. Mult așteptatul stadion al clubului de fotbal a intrat în linie dreaptă. Miercuri s-a semnat oficial contractul pentru construirea noii arene. Lumea e atât de bucuroasă, încât noul stadion are deja și un nume, deși nu a fost construit încă. I se spune „Diamantul” din Șoseaua Ștefan cel Mare.
Potrivit Secretariatului General al Guvernului, semnarea contractului a fost făcută între autorități și consorțiul format din Bog’Art SRL (lider), ACI Cluj SA, Dico-Țigănaș Birou de Proiectare SRL și UTI Construction. Proiectul vizează realizarea noii arene multifuncționale Dinamo.
Începând cu luna mai, asociația de firme va avea 7 luni la dispoziție pentru a parcurge etapa de demolare: 2 luni pentru obținerea autorizației și 5 luni pentru realizarea efectivă a lucrărilor. După această etapă, urmează întocmirea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construcție, după care va începe execuția propriu-zisă, estimată la 25 de luni.
Pe lângă stadion, proiectul include refacerea și consolidarea fundației Spitalului de Urgență, relocarea rețelelor de termoficare, amenajarea unui heliport pentru SMURD și construirea unui corp adiacent pentru facilități auxiliare. Termenul estimat pentru executarea tuturor lucrărilor este noiembrie 2025 – ianuarie 2028. Durata contractului se întinde pe 92 de luni, structurate astfel: 7 luni – proiectare, 25 luni – execuție, 60 luni – garanție.
Valoarea estimată a proiectului este de 580 milioane de lei (aproximativ 116,5 milioane euro, fără TVA), banii fiind asigurați de Ministerul Dezvoltării. Noul stadion al clubului Dinamo București va avea o serie de facilități și dotări, pe lângă capacitatea propriu-zisă de 25.000 de locuri.
Noul stadion va dispune de spații de cazare și cantină pentru sportivi, săli de antrenamente pentru diverse sporturi, un centru de recuperare, dar și o zonă expozițională. De asemenea, investiția va beneficia de o perioadă de garanție de cinci ani.
Pe de altă parte, tot miercuri, Curtea de Apel București s-a pronunțat în procesul deschis de Vasile Șiman, după ce judecătorul sindic i-a respins contestația cererii de creanță curentă în valoare de un milion de euro, în cazul clauzelor din contractul de transfer al fotbalistului Ionuț Șerban de la Sportul Studențesc la Dinamo, în 2013. Judecătorii au respins apelul omului de afaceri.
În acest context, „câinii roșii” jubilează, iar acționarii fac deja planuri pentru demararea procedurii de ieșire din insolvență.
În plus, Dinamo mai are timp până pe 31 mai să rezolve cu licența pentru cupele europene, în vederea sezonului 2026/2027, unde echipa nu a mai fost prezentă din 2017, când a jucat în turul 3 preliminar din Europa League.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook