Simona Ionescu / Redactor Șef

Asigurarea CASCO vă scapă de mari probleme. Tot ce trebuie să știți despre încheierea acestei polițe

Asigurarea CASCO vă scapă de mari probleme. Tot ce trebuie să știți despre încheierea acestei polițe
Dacă RCA este obligatoriu, nu vă obligă nimeni să faceți CASCO. Și totuși, acest lucru vă poate ajuta enorm.

Cu CASCO sau fără CASCO? Pentru a nu vă supune unui risc prea mare, e bine ca asigurarea să o aveți făcută.

Asigurarea CASCO vă scapă de mari probleme. Tot ce trebuie să știți despre încheierea acestei polițe

Ne-am dori toți ca drumurile în România să fie ca în marile orașe ale lumii, dar din păcate nu este așa și e greu de spus că se vor schimba multe în viitorul apropiat. Dacă, din nefericire, veți avea vreun accident, veți plăti foarte mult în condițiile în care nu aveți CASCO. Dacă însă polița este făcută, veți fi asigurați împotriva daunelor, indiferent dacă e vina voastră sau nu. De asemenea, CASCO intervine și în cazul în care vă găsiți automobilul lovit sau zgâriat în parcare.

Această poliță se încheie pe maxim un an

Potrivit specialiștilor, CASCO se poate încheia pe o perioadă de până la un an și se poate reînnoi la nevoie. O puteți face la orice companie de asigurări auto doriți, dar trebuie să aveți în grijă un aspect foarte important: riscurile pe care le va acoperi.

Cât costă asigurarea CASCO

Primul lucru care trebuie făcut dacă ați avut un accident și aveți asigurare CASCO este să faceți o constatare. Vi se va întocmi un dosar de daune și atunci veți afla despre ce reparații aveți nevoie. Ulterior, veți avea de ales dacă apelați la un service recomandat de compania care v-a făcut asigurarea sau mergeți unde la unul cunoscut.

Cât privește prețul care trebuie plătit pentru o astfel de asigurare, acesta diferă în funcție de compania aleasă, dar și de cât de scumpă este mașina, plus riscurile acoperite. Chiar dacă aveți acest tip de poliță, trebuie să știți că nu veți primi nici un ban dacă ați condus sub influența drogurilor sau a băuturilor alcoolice. De asemenea, CASCO nu vă va ajuta dacă ați condus fără permis sau ați participat la diverse întreceri auto.

Sursă foto: serus nissan

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre