Simona Ionescu / Redactor Șef

Asul Manchester United, arestat pentru viol. Și el și ea sunt în mâinile Poliției. Imagini cutremurătoare

Asul Manchester United, arestat pentru viol. Și el și ea sunt în mâinile Poliției. Imagini cutremurătoare
Asul lui Manchester United, Mason Greenwood, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat aseară suspect de viol și agresiune. Poliția a fost fotografiată în afara casei jucătorului după ce au fost făcute acuzații tulburătoare pe rețelele de socializare, iar clubul a anunțat că l-a suspendat pe jucător.

Mason Greenwood (20 de ani), starul lui Manchester United, fotbalist care, până la acest incident, avea o cotă de 50 de milioane de lire sterline,  și-a rupt în bătaie iubita. Aceasta a distribuit imediat imagini pe rețelele sociale, în care apare plină de sânge și de vânătăi.

Harriet Robson, iubita fotbalistului lui Manchester United, a decis să facă totul public, iar imaginile au șocat lumea fotbalului. Totodată, ea îl acuză pe fotbalist și de viol. După ce Harriet Robson a pus imaginile pe Instagram, Manchester United a reacționat imediat și l-a suspendat pe jucător.

„Suntem conștienți de imaginile și acuzele care circulă pe rețelele sociale. Nu vom face alte comentarii până când faptele nu vor fi stabilite. Manchester United nu acceptă niciun fel de violență”, susține clubul englez.

Clubul a decis suspendarea fotbalistului, până se va lămuri situația. Iar sponsorul său, Nike, s-a declarat „profund îngrijorat” de acuzații și că va „continua să monitorizeze situația”.

Fotbalistul violent a rămas arestat

Poliția continuă să îl interogheze pe asul Angliei, Mason Greenwood. Un purtător de cuvânt al poliției din Greater, Manchester, a declarat că arestarea a urmat unei sesizări din oficiu, după ce iubita fotbalistului a distribuit imaginile pe rețelele sociale. Tânăra de 22 de ani a publicat și un clip audio tulburător care înregistrează dialogul din timpul violului care a avut loc în octombrie, anul trecut.  O parte din discuția șocantă poate fi urmărită mai jos:

– Ridică-ți picioarele!

– Nu vreau să fac sex!

– Nu-mi pasă de ce ai tu chef.

– Mason…

– Taci! Nu mai vorbi cu mine!

– Atunci pune-ți chiloții pe tine.

– Nici măcar nu te …! Nu-mi pasă că nu vrei să faci sex. Ai auzit?

– Atunci de ce reacționezi în felul acesta?

– Că te-am întrebat politicos și ai refuzat.

– Atunci du-te și fă sex cu altcineva.

– Te-am întrebat politicos și ai spus că nu vrei să o faci! Ce ai vrea să mai fac?

Asul de la Manchester United și Hariett Robson sunt într-o relație de peste doi ani

Victima fotbalistului este fotomodelul Harriet Robson, 22 de ani. Cei doi au o relație din 2019. Tatăl tinerei a spus pentru Daily Mail cum se simte fiica sa. „Pur și simplu mă împac cu asta”, a spus el. „Ca tată, nu vrei să știi că lucruri ca acestea i se întâmplă fiicei tale. Ea este devastată. Dar ea este în siguranță. Acum este în mâinile poliției”.

Între timp, sora mai mare a femeii a spus pentru The Sun că a fost șocată de știre și a descris clipul audio distribuit online drept „deranjant”. Ea a adăugat: „Sora mea este o tânără drăguță și nimeni nu merită asta. Dacă nu există o investigație completă de către poliție, atunci e ceva în neregulă. Îmi pun încrederea în ei pentru a face ceea ce trebuie […] Sper doar ca sora mea să primească dreptatea pe care o merită – asta este tot ce contează”.

Mason Greenwood, cel mai tânăr fotbalist din Champions League

Greenwood s-a născut la Bradford în octombrie 2001. La patru ani, a câștigat o competiție de modele organizată de un ziar local și a primit un voucher de 50 de lire sterline și un an la o agenție. Doi ani mai târziu, s-a alăturat renumitei academii Manchester United, sperând să calce pe urmele lui David Beckham și Paul Scholes, după ce a atras atenția marcând zece goluri la debutul său pentru o echipă locală de tineret.

În martie 2019, a devenit cel mai tânăr fotbalist care a jucat pentru United în Liga Campionilor, la 17 ani. Greenwood a avut 129 de apariții pentru clubul din Old Trafford, marcând 35 de goluri.  Antrenorul naționalei Angliei, Gareth Southgate, l-a selectat prima dată la  18 ani, în 2020, într-un meci împotriva Islandei. Acesta se pregătea de un nou meci, după ce luna aceasta a mai jucat.

Cazul lui Greenwood aduce aminte și de faptele lui Benjamin Mendy, fundașul stânga al lui Manchester City. Francezul a fost închis 5 luni și acum se află în arest la domicilu, în așteptarea procesului, fiind acuzat de 7 violuri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre