De data asta, atacatorii cibernetici folosesc numele Poștei Române. Specialiștii avertizează românii să nu deschidă mesaje care
S-au intensificat tot mai mult acțiunile de phishing în care este folosit numele Poștei Române. Hackerii ruși au început să se folosească de SMS-uri ori mail și să atenteze la datele personale ale utilizatorilor de internet. Reprezentanții Poștei Române nu mai știu cum să se mai descurce cu o multitudine de sesizări venite din partea multor români, care au fost la un pas să devină victime.
Cum se folosesc atacatorii de Poșta Română
Hackerii folosesc un număr de telefon de România și trimit un mesaj unei persoane, menționând că trebuie să primească un colet, însă adresa e greșită. Ulterior, pun un link care conține cuvintele „posta”/”post” și/sau „romana”.
Dacă accesați acest link, vi se solicită date personale, apoi se deschide o interfață de plată care seamănă cu cea de pe care se fac plăți pe internet și se cere o sumă simbolică. Destinatarul primește, în final, un cod bancar. Procedând astfel, hackerii vor introduce datele cardului în aplicație și vor putea să fure bani.
Care sunt site-urile pe care le folosește Poșta Română
Reprezentanții Poștei Române folosesc următoarele site-uri pentru a comunica cu clienții. E vorba de suportclienti@posta-romana.ro sau noreply@posta-romana.ro. Orice alt site veți primi trebuie să știți că nu trebuie accesat, pentru că nu aparține Poștei Române.
Așa arată un mesaj trimis de hackeri
„Din cauza pierderii adresei, pachetul nu poate fi livrat. Vă rugăm să rezolvați această problemă imediat. Puteți actualiza adresa online și aplica pentru o nouă livrare: https://posta-romana.cqdzzc.com/ Vă rugăm să răspundeți la 1 pentru a activa link-ul și a actualiza adresa online și pentru a solicita o nouă livrare”, este un exemplu de mesaj primit de un român de la atacatorii cibernetici.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook