Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenție elevi și părinți! Meditații gratuite pentru examen, la televizor

Atenție elevi și părinți! Meditații gratuite pentru examen, la televizor
Un nou sezon TELEȘCOALA începe la TVR 2. Elevii vor beneficia de lecții gratuite la limba română și matematică.
De luni până vineri, intervalul 9:00-10:00 al programului „Teleşcoala” este dedicat orelor de română şi matematică, pentru clasa a VIII-a. Clasei a XII-a îi este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, pentru materiile nivelului liceal.
Emisiunea „Teleșcoala” îi așteaptă, din 31 ianuarie, la TVR 2, pe elevii aflaţi în pragul susţinerii probelor de Evaluare Națională şi Bacalaureat, într-o sală de clasă modernă și alături de profesori implicați de la care vor învăța cum să se pregătească eficient pentru examene, se scrie în comunicatul primit din partea postului Televiziunii publice.
Recomandările profesorului de matematică
„În general, părinții și elevii se concentrează, când învaţă la matematică, pe capitolele care sunt testate la examen. Alte capitole, de geometrie sau de algebră care se studiază, de multe ori sunt predate unor copii mai puțin interesați. Vă dați seama câte goluri se acumulează. Elevii trebuie să conștientizeze că nu învață doar pentru Evaluare Națională sau Bacalaureat și că tot ceea ce se acumulează în școală sau în liceu le va folosi și în facultate. Matematica este folositoare și pentru cei care studiază arta, de exemplu. Participarea la ore este fundamentală pentru elevi, iar ei ar trebui să pună profesorilor întrebări unde nu înțeleg”, a spus profesorul de matematică Costel-Dobre Chiteș, de la Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu.
Întrebat care ar fi numărul optim de ore de studiu care ar duce la rezultate bune la examen, profesorul Costel-Dobre Chiteș, care predă ore de matematică și pentru „Teleșcoala”, a răspuns sub forma unei formule: „X înmulțit cu 3. Unde X este numărul de ore făcute în clasă. Ceea ce înseamnă că, dacă la școală elevul are 4 ore de matematică, trebuie să lucreze independent încă 12 ore”.
De luni până vineri, intervalul 9:00-10:00 este dedicat orelor de română şi matematică, pentru clasa a VIII-a, în cadrul programului „Teleşcoala”.
Meditații și pentru liceenii din clasa a XII-a
Clasei a XII-a îi este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, pentru materiile dedicate nivelului liceal. Meditații la limba şi literatura română, matematică, biologie, fizică, istorie, geografie. Dar și chimie, informatică, economie, filosofie, logică, sociologie.
Cum şcoala se află în mare parte în mediul online, „Teleșcoala” a inclus în orarul elevilor, atât de clasa a VIII-a, cât şi a XII-a, în fiecare dimineață de vineri, de la ora 9:00 și de la ora 9:30, două cursuri de dirigenție. Printre temele abordate: cum ne pregătim pentru examene, conduită, managementul timpului, sau cum facem față provocărilor din pandemie.
„Teleșcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii ce vor susţine cursurile. Predarea se face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre