Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenție la brazii achiziționați! Unii sunt infestați cu ploșnițe! Tot mai mulți cumparători fac reclamații

Atenție la brazii achiziționați! Unii sunt infestați cu ploșnițe! Tot mai mulți cumparători fac reclamații
Din ce în ce mai multe persoane se plâng că au cumpărat brazi naturali pentru Crăciun, însă au fost nevoiți să-i scoată din casă foarte repede. Motivul? Erau plini de ploșnițe.

Greu de crezut că în anul 2022 românii mai pot avea astfel de probleme dar, din nefericire, situația e complicată. În loc să se bucure de frumusețea bradului de Crăciun, tot mai multe persoane se plâng că aduc în casă, fără să știe, insecte care l-ar putea da viața peste cap.

Cele mai multe incidente s-au petrecut cu brazii achiziționați din diverse centre comerciale și, odată ajunși acasă, oamenii au avut un adevărat șoc. Pe lângă faptul că banii sunt pierduți, odată ce musafirii nepoftiți se instalează confortabil în locuință, cu greu se lasă plecați.

Ploșnițele mușcă noaptea, în somn

Potrivit specialiștilor, ploșnițele sunt active mai ales noaptea, atunci când de cele mai multe ori mușcă oamenii în timp ce dorm. Acestea le străpung pielea și extrag sângele timp de trei până la zece minute. La început, mușcăturile sunt nedureroase, dar ulterior apar mâncărimile.

Mușcăturile de ploșnițe sunt pe orice parte a corpului care este expusă în timpul somnului. Dar dacă vă treziți cu mușcături pe care nu le-ați avut atunci când v-ați dus la somn, atunci e mai mult ca posibil ca în locuință să se fi instalat ploșnițe. Fiți atenți dacă aveți pete de sânge pe cearșaf sau fețele de pernă, dar și dacă, dintr-o dată, apare în casă un miros de mucegai.

Cum scăpați de ploșnițe

Pentru a alunga aceste insecte, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Primul lucru care trebuie făcut este să curățați totul în casă, de la salteaua de pat la perdele, fețe de masă, jucăriile de pluș, pantofii, etc. Aspirați cât mai des patul și zona din jur, apoi sacul aspiratorului se va arunca în coșul de gunoi din afara casei. E important să știți că aceste insecte pot rezista un an fără să hrănească. Specialiștii vă sunt de cel mai mare ajutor, așa că nu ezitați să-i chemați cât mai repede.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre