Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenție unde parcați mașinile în București! Unii șoferi s-au trezit cu ele la trei metri sub pământ!

Atenție unde parcați mașinile în București! Unii șoferi s-au trezit cu ele la trei metri sub pământ!
Miercuri dimineață, în jurul orei 7.30, o mașină a căzut într-o groapă formată în asfalt pe un teren privat din sectorul 6 al Capitalei. Norocul a fost că nu s-a întâmplat o tragedie fiindcă în mașină era și un copil.

Proprietarul mașinii, o femeie și copilul acesteia în vârstă de cinci ani se aflau în automobil. Șoferița și băiețelul au fost surpinși în imagini atunci când au ieșit din mașină căzută în groapa care s-a făcut în asfalt. Ambii erau speriați, ca și martorii de pe stradă. Aceștia au sărit imediat să-i ajute.

Terenul s-ar fi surpat deasupra unei conducte de utilități, unde s-au produs lucrări de-a lungul timpului, la trecerea unui utilaj de salubrizare. Potrivit primăriei Sectorului 6, înainte de anul 1989 în acest loc și-a desfășurat activitatea Fabrica de Țigarete. La fața locului au ajuns polițiștii de la secția 20 poliție.

„Primăria Sectorului 6 nu are și nu a avut lucrări în zonă”

De la Primăria Sectorului 6, condusă de primarul Ciprian Ciucu presa a primit următorul comunicat:

„Dezmințim informația că surparea s-a petrecut în curtea unei instituții de învățămant. Incidentul a avut loc pe calea de acces, din strada Regiei 2, care este teren privat și se află în proprietatea unei societăți. Înainte de 1989, aici a funcționat Fabrica de Țigarete.

Terenul s-a surpat deasupra unei conducte de utilități, unde au avut loc lucrări de-a lungul timpului. Din cauza greutății cumulate a mașinii parcate și a autoutilitarei care aparține unei firme de salubrizare, oprită pentru a ridica gunoiul.

Primăria Sectorului 6 nu are și nu a avut lucrări în zonă. Rețelele de utilități sunt administrate de către Primăria Municipiului București”, au spus reprezentanții primăriei.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță: „Bucureștiul se prăbușește bucată cu bucată”

Mașină prăbușită în sectorul 6, sub ochii proprietarului

În urma acestui incident, primarul sectorului 4, Daniel Băluță a transmis un mesaj pe contul de socializare, în care a tras un semnal de alarmă. Edilul susține că în orice secundă, o tragedie ar putea avea loc la Piața Unirii, planșeul Unirii, vechi de 100 de ani, fiind declanșat pericol public.

„Bucureștiul se prăbușește, bucată cu bucată, stradă cu stradă, sub „greutatea” scaunului primarului general, care vrea un scaun și mai mare. Dorindu-și să prindă toată puterea în propriile sale mâini, prin centralizarea la Primăria Generală a serviciilor publice și a resurselor primăriilor de sector.

„Mâine, Doamne-ferește!, s-ar putea întâmpla și la Piața Unirii”

„Astăzi s-a întâmplat în Sectorul 6, pe Șoseaua Orhideelor, unde asfaltul s-a surpat din senin și a „înghițit” mai multe mașini. În luna mai, s-a întâmplat același lucru și în Sectorul 1, pe strada Witting. Mâine, Doamne-ferește!

S-ar putea întâmpla și la Piața Unirii, unde planșeul Unirii, vechi de aproape 100 de ani și pe care râul Dâmbovița îl macină în fiecare zi, este declarat, de către experți, un PERICOL PUBLIC, pe care însă, primarul general Nicușor Dan nu vrea să-l recunoască! 

Sper că astfel de imagini îl vor trezi la realitate pe primarul general și că acesta va debloca lucrările ce trebuie făcute în tot orașul și va pune pe primul loc, așa cum ar trebui, siguranța oamenilor!”, a spus primarul Daniel Băluță.

Sursă video: euronews

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri