Simona Ionescu / Redactor Șef

Au apărut ghetele Trump. Fostul președinte al SUA și-a împlinit un vis mai vechi. Cât costă o pereche

Au apărut ghetele Trump. Fostul președinte al SUA și-a împlinit un vis mai vechi. Cât costă o pereche
Ghetele de sport marca Trump au fost arătați la Centrul de Convenții din Philadelphia, unde fostul președinte a fost întâmpinat cu huiduieli zgomotoase, dar și cu urale.

În timp ce se apropie de nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale, fostul președinte Donald Trump a făcut o oprire extrem de neobișnuită sâmbătă. Ca să-și prezinte ghetele ce-i poartă numele, un gen de adidași la noi.

Fostul președinte al SUA a spus că acest tip de ghete sunt prima încălțăminte oficială Trump.

„Never Surrender High-Tops”

Adidașii aurii, care au un detaliu al steagului american pe spate, sunt vânduți sub numele de „Never Surrender High-Tops” la prețul de 399 de dolari pe un nou site web. Tot pe acest site sunt comercializați și alți pantofi marca Trump, precum și colonia și parfumul „Victory47” la prețul de 99 de dolari pe sticlă. Site-ul spune că nu are nicio legătură cu campania lui Trump, deși oficialii campaniei lui Trump au promovat apariția în postări online.

Trump urmează să plătească penalități în valoare de 355 milioane de dolari

Lansarea neanunțată a avut loc la o zi după ce un judecător din New York i-a ordonat lui Trump și companiei sale să plătească o sumă uriașă de 355 de milioane de dolari sub formă de penalități. Judecătorul a constatat că fostul președinte a mințit ani de zile în legătură cu averea sa, plănuind să păcălească bănci, asigurători și alte persoane prin umflarea averii sale în declarațiile financiare.

Această penalitate a venit după ce Trump a fost obligat să plătească încă 83,3 milioane de dolari scriitoarei E. Jean Carroll pentru că i-a afectat reputația după ce aceasta l-a acuzat de agresiune sexuală. Cu plata dobânzilor, datoriile legale ale lui Trump ar putea depăși acum o jumătate de miliard de dolari – o sumă pe care nu este clar dacă își poate permite să o plătească.

Au apărut adidașii Trump

„Este ceva despre care vorbesc de 12 ani, 13 ani”

„Există multă emoție în această cameră. Este ceva despre care vorbesc de 12 ani, 13 ani. Și cred că va fi un mare succes”, a spus Trump despre reacția celor prezenți, după ce a ținut în mână și a arătat o pereche de pantofi sport aurii, apoi a așezat câte unul de fiecare parte a podiumului său. Mulți dintre cei din public au spus că nu erau din oraș și că proveneau, în schimb, din statele vecine și din Washington, D.C.

Participanții erau mai tineri și mai diverși decât mulțimea obișnuită a mitingurilor lui Trump. Campania lui Trump speră că acesta va reuși să câștige mai mulți alegători tineri și din rândul minorităților, în special tineri de culoare, într-o probabilă revanșă împotriva președintelui Joe Biden, în noiembrie.

Trump a făcut bani și din cărți de vizită digitale

Aceasta nu este prima afacere care i-a adus bani lui Trump în ultimii ani. În 2023, Trump a declarat că a câștigat între 100.000 și 1 milion de dolari dintr-o serie de cărți de vizită digitale care îl înfățișează, prin editare foto, într-o serie de imagini asemănătoare desenelor animate. Inclusiv ca astronaut, cowboy și supererou.

De asemenea, el a lansat cărți cu fotografii din timpul mandatului său și scrisori care i-au fost scrise de-a lungul anilor. Înainte de a candida, Trump a vândut orice, de la fripturi și vodcă până la o afacere pe care a numit-o „Universitatea Trump”.

Adidașii prezidențiali se vând în ediție limitată

Noul site de încălțăminte sport spune că este administrat de CIC Ventures LLC, o companie pe care Trump a declarat că o deține în declarația sa financiară din 2023. Site-ul afirmă că noua întreprindere „nu este politică și nu are nimic de-a face cu nicio campanie politică”.

Cu toate acestea, acesta descrie adidașii ca fiind o ediție limitată, numerotată, „un adevărat obiect de colecție îndrăzneț, auriu și dur, la fel ca președintele Trump”. „Ghetele Never Surrender sunt strigătul tău de adunare sub formă de pantofi. Legați-le șireturile și ieșiți, gata să cuceriți!”, se arată în descriere.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre