Simona Ionescu / Redactor Șef

Au inventat străzile care miros a flori

Au inventat străzile care miros a flori
Ce poate fi mai plăcut ca în tot orașul și pe autostrăzi să miroasă a flori. În plus, muncitorii care pun covorul asfatic sunt mulțumiți că nu le mai este afectată sănătatea.

Poate ați văzut că japonezii au reparat într-o săptămână un pod avariat de cutremur sau că alții fac în câteva luni o autostradă. Noi mai avem de așteptat. Chiar aici, în Europa, a fost inventat asfaltul cu parfum de flori.

Chiar aici, în Europa, a fost inventat asfaltul cu parfum de flori

Bitum înmiresmat pe drumuri

Parfum de flori în tot orașul. Firmele poloneze Budimex și Lotos au anunțat că au creat un asfalt cu parfum floral. Au încerca să îmbunătățească activitatea constructorilor de drumuri.

Noul bitum conține un amestec de uleiuri esențiale naturale și sintetice. Majoritatea acestor uleiuri au rolul de a neutraliza mirosul tipic de asfalt, iar celelalte dau un miros mai plăcut.

„Uneori se simțea mirosul florilor, ceea ce făcea munca mai plăcută”, a mărturisit Slawomir Szpak, maistru la Budimex. „Compania noastră se preocupă de mediul natural și de confortul angajaților și a implementat cu succes politica de dezvoltare durabilă timp de mulți ani. Producem și promovăm produse inovatoare de mediu pentru construcția de drumuri”, a declarat președintele Consiliului de administrație al LOTOS Asfalt.

Budimex are în vedere să ofere astfel de soluții pe scară mai mare și va include în oferta sa comercială și acest produs, scrie biologyreporter.com.

Firma Budimex este cea care a construit în București, în vremea lui Ceaușescu, spitalul de copii „Marie Curie”. De aceea mulți români îi spun „spitalul Budimex”.

E posibil ca, dincolo de preocuparea pentru starea de bine a drumarilor, patronii celor două filme poloneze să fi luat în calcul și o creștere a vânzărilor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre