Aurelian Temișan a recunoscut că are o slăbiciune pentru câteva delicii culinare pe care le savurează din copilărie.
Indiferent câți ani am avea în buletin, în suflet rămânem copii. Acest lucru l-a dovedit și Aurelian Temișan, care a recunoscut că, deși are mare grijă să mănânce cât mai echilibrat și sănătos, n-ar renunța niciodată la deliciile culinare care îl duc cu gândul în copilărie, la părinți și bunici.
„Nu aș renunța niciodată la salata de boeuf, dar la cea fără carne!
Aurelian Temișan e oltean. Iar mesele de la mama de acasă nu le-a uitat vreodată. Recent, el a vorbit despre plăcerile culinare, multe venite din anii copilăriei.
„Am și eu, ca oricare dintre noi, din copilărie, niște treburi pe care le menținem în prezent și încercăm să le ducem mai departe. Unele, pentru că ne plac la gust, unele pentru că ne leagă de trecut și ne aduc aminte de cei dragi. Ca mâncare, nu aș renunța niciodată la salata de boeuf, dar la cea fără carne.
„Mama avea un stil, îmi plouă în gură numai când mă gândesc”
Cel mai mare aliment și greu pentru stomac mai rămân și cartofii prăjiți cu ou. Mama avea un stil, îmi ploua în gură numai când mă gândesc. Prăjea cartofii, după care îi punea pe toți într-o tigaie imensă peste care arunca 12 ouă și le amesteca. Nu vreți să știți. Îi punea lui tata, ei, surorii mele și la mine era abonamentul de tigaie. Oricât îmi lăsa de mult sau puțin eu eram cu pâinea în tigaie.”, a declarat Aurelian Temișan, potrivit Spectacola.ro
Laptele cu biscuiți, desertul care-i lasă gura apă
Cât privește desertul, cântărețul spune că ori de câte ori mănâncă lapte cu biscuiți, se întoarce în trecut. „Laptele cu biscuiții aceia vărsați, doamne, deci când mănânc asta, o fac doar pentru că îmi aduc aminte de bunici, de locul de unde am sărit de la etajul doi (n.r. una dintre cele mai mari trăsnăi din copilărie) și de toată copilăria. Mănânc, stau cu ochii închiși și mă întorc în trecut, e fantastic ce se poate întâmpla cu un aliment, mâncarea copilăriei. Din fericire, sunt atent la ceea ce mănânc, pentru că sunt oltean și sunt dintr-un neam de gurmanzi”.
„Suntem tentați din cauza activităților să mâncăm seara după ce venim de la spectacol la 11, 12 seara”
„Și dacă eu îmi fac toate plăcerile, într-o săptămână pot să iau 8-10 kilograme liniștit, fără să mă forțez, dar, de altfel, în 10 zile pot să dau 8 kilograme. Nu stau nemâncat, ci cât are nevoie stomacul. Organismul încă e bun, îl țin în priză, deși suntem tentați din cauza activităților să mâncăm seara după ce venim de la spectacol la 11, 12 seara. Atunci ești tentat să mănânci, pentru că un artist pe scenă consumă, însă dacă mănânci atunci și peste jumătate de oră te culci, nu e bine”, s-a destăinuit artistul. Iar faptul că ține la dietă se vede după cum arată.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook