Simona Ionescu / Redactor Șef

Avertismentul înfricoșător al lui Elon Musk privind inteligența artificială. Ce se va întâmpla până în 2029

Avertismentul înfricoșător al lui Elon Musk privind inteligența artificială. Ce se va întâmpla până în 2029
Elon Musk e de părere că inteligența artificială va depăși abilitățile umane până anul viitor și că nu va dura mult până când evoluțiile robotice vor fi mai inteligente decât „toți oamenii la un loc”. Ce va fi până în 2029.

Elon Musk a avertizat că inteligența artificială va fi mai inteligentă decât „toți oamenii la un loc” în următorii ani. Iar acest lucru se va întâmpla până în 2029.

Se continuă dezvoltarea robotului umanoid Tesla Optimus

Predicția înfricoșătoare a șefului SpaceX, Elon Musk, cu privire la viitorul inteligenței artificiale vine în timp ce continuă dezvoltarea robotului umanoid Tesla Optimus, tehnologia futuristă fiind văzută plimbându-se prin fabrică. Un videoclip cu robotul care se deplasează, cu legenda „îmi fac pașii zilnici”, a stârnit câteva răspunsuri îngrijorate.

Un utilizator a afirmat chiar că o creștere a inteligenței și a mobilității robotului „nu este de bun augur pentru omenire”.  Musk urmărește ca Tesla Optimus să funcționeze cât mai util și cât mai repede posibil, în speranța că dezvoltarea lor va putea ajunge din urmă robotul Atlas, deja avansat, relatează LADBible.

Musk crede că unele dispozitive tehnologice vor fi mai inteligente decât oamenii până anul viitor

Robotul umanoid Tesla Optimus

Atlas de la Boston Dymanics poate deja să alerge, să sară și să execute salturi pe spate, creația Boston Dynamics fiind cu mult înaintea altor dezvoltări de inteligență artificială. Cu astfel de îmbunătățiri rapide ale roboților și ale inteligenței artificiale, Musk crede că unele dispozitive tehnologice vor fi mai inteligente decât oamenii până anul viitor. „AI va fi probabil mai inteligentă decât orice om anul viitor. Până în 2029, AI va fi probabil mai inteligentă decât toți oamenii la un loc”, a spus Musk pe X, fostul Twitter.

„Roboții vor fi ca orice persoană” până în 2029

Afirmația lui Musk a fost susținută de futuristul Ray Kurzweil, care a afirmat că, în ritmul în care se îmbunătățește inteligența artificială, roboții „vor fi la fel ca orice persoană” până în 2029. „Nu am ajuns încă acolo, dar vom ajunge, iar până în 2029 se va potrivi cu orice persoană. De fapt, eu sunt considerat conservator.

Oamenii cred că acest lucru se va întâmpla anul viitor sau în anul următor. De fapt, am spus asta în 1999. Am spus că vom egala orice persoană până în 2029. Așa că, timp de 30 de ani, oamenii au crezut că este o nebunie totală. De fapt, Stanford a organizat o conferință la care au fost invitate câteva sute de persoane din întreaga lume pentru a vorbi despre predicția mea, iar oamenii credeau că acest lucru se va întâmpla, dar nu până în 2029”, a mărturisit acesta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre