Simona Ionescu / Redactor Șef

Avionul de lux al lui Vladimir Putin. Un apartament de „grand hotel” zburător, cu dotări demne de un emir

Avionul de lux al lui Vladimir Putin. Un apartament de „grand hotel” zburător, cu dotări demne de un emir
Avionul lui Vladimir Putin, o aeronavă construită de compania Voronezh, este pur și simplu uimitor. Jurnaliștii italieni susțin că seamănă cu un birou zburător.

Incredibilul avion al lui Vladimir Putin este echipat cu un sistem de comunicații avansat care îi permite să acționeze ca un centru de management capabil să comande trupele în timpul luptei. Și are toate sistemele de securitate și comunicație pe care și le poate imagina cineva.

Fotografii despre bijuteria președintelui Rusiei au ajuns să fie distribuite de un fotograf rus, în 2021,  pe un site. Uimitorul avion cu reacție al lui Vladimir Putin este capabil să atingă viteze de până la 560 de mile pe oră. Printre dotările de lux de la bordul avionului oficial Ilyushin se numără un bar complet aprovizionat, dormitoare și o sală de sport.

Masa se conferințe este împodobită cu aur

Decorul interior are un stil neoclasic, iar imensa masă de conferințe este împodobită cu aur și înconjurată de scaune din piele crem. Se pare că Putin a acumulat mai multe mile aeriene în timpul mandatului înalt decât toți ceilalți lideri ruși la un loc. Printre elementele particulare ale aeronavei se numără acvila cu două capete a stemei, bineînțeles tot din aur care e pusă pe un perete, precum și două lănci probabil tot de aur pentru drapele.

Avionul de lux al lui Vladimir Putin

Potrivit informațiilor oferite de cotidianul italian La Stampa, în avionul lui Putin chiar și bateriile de baie sunt placate cu aur, iar lambriurile sunt din furnir de nuc, cristaluri și mătase roz. Se crede că doar aceste lambriuri ar fi costat 18 milioane de dolari. Și ar exista chiar și o Biblie de voiaj care se află într-o cutie, posibil tot din aur, precum și o icoană cu ferecături tot din aur, care se află așezată pe un perete. Iar prețul „WC Nr 1”, care ar avea chiuveta din aur, cum l-au botezat jurnalistii ruși, ar fi de 75.000 de dolari.

Avionul a fost proiectat pentru Boris Elțîn

Inițial, aeronava Iliusin a fost proiectat pentru Boris Elțîn, dar nu a fost folosit, ci a rămas într-un hangar până când ar fi decorat după dorința lui Putin. S-a înlocuit camera de reanimare cu o sală de sport, dormitorul s-a mărit, iar în birou au apărut computere. Prețul plătit pentru acest avion s-ar fi ridicat la suma de 430 milioane de euro. Potrivit Mirror, Putin a invitat la bordul avionului un adolescent de 15 ani, suferind de o boală rară, pentru a-i face o surpriză plăcută. Atunci a fost realizat și setul de fotografii de mai sus. Liderul de la Kremlin nu a fost prezent, dar cei doi au vorbit la telefon.

Sursă foto: sport.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre