Simona Ionescu / Redactor Șef

Balamucul Florin Salam. RTV contra PRO Tv, pe subiectul falsei morți a manelistului. E uimitor cine a scris știrea!

Balamucul Florin Salam. RTV contra PRO Tv, pe subiectul falsei morți a manelistului. E uimitor cine a scris știrea!
De pe patul de spital Florin Salam le transmite fanilor și prietenilor că nu a murit. Fiica sa, Betty, a reacționat imediat ce a apărut în spațiul public sinistra știre falsă cum că celebrul manelist ar fi trecut la cele veșnice.

O știre cumplită i-a bulversat pe mulți dintre români, sâmbătă seara. Informația, difuzată de PRO Tv în jurul orei 20:00, dădea ca certă informația că manelistul ar fi murit.

„SURSE: Florin Salam a murit. Manelistul avea 42 de ani. Conform surselor Știrilor Pro TV, Florin Salam a decedat din cauza consumului de droguri”, a fost informația prezentată și pe site-ul postului de televiziune, care a adus lacrimi în ochii milioanelor de fani ai acestuia. Și care, la ora 21:00, era deja ștearsă de pe site-ul PRO Tv, după ce s-a dovedit un fake news total.

Florin Salam e în viață și a transmis un mesaj

De pe patul de spital, cunoscutul manelist a ținut să le explice fanilor că e în viață. Florin Salam a făcut o postare pe Facebook în care spune că informația că a decedat este falsă.

„Dragilor. Voi fi scurt și la obiect. Nu. Nu am murit. Iar din păcate această informație reprezintă o palmă dură asupra credibilității presei din România. Ne vom revedea curand la concerte. Va doresc sănătate tuturor. Rușine PRO TV”, a scris acesta.

Betty Salam, reacție dură pe rețelele sociale

Postul de știri RTV s-a pliat rapid pe subiect și a început să caute persoane care să confirme știrea de pe site-ul ProTv.

Fiica cunoscutului manelist, Betty, a ieșit și ea la înaintare și a transmis că tatăl ei trăiește și că are nevoie de gânduri bune și energie pozitivă.

Ea a spus că toți oamenii pot să se mai și îmbolnăvească, dar de acolo până la moarte e cale lungă. Fiica celebrului manelist a avut un mesaj dur și la adresa jurnalistului care a transmis știrea falsă: să își dea demisia, nu are ce să caute în industrie. Ea spune că tatăl său este „cel mai muncitor om din România”, iar epuizarea l-a dus în spital.

Cine e jurnalistul care a omorât știrea

Un medic care îl îngrijește pe Florin Salam a transmis un sms la RTV și a spus că artistul nu a murit și e OK . Totodată, avocatul Mihai Drăgan, apărător și prieten al lui Florin Salam a spus la același post că nu a murit, este bine în spital și trebuie să se odihnească. Nu poate spune mai mult pentru că aceasta este dorința familiei, dar și a artistului, să se păstreze discreție în cazul său Până la urmă s-a afirmat la RTV că Salam era la el acasă și nu în spital.

Dar, pentru ceea ce s-a scris în știrea care a declanșat totul, și care, cum am arătat, între timp a fost ștearsă de pe site-ul postului de televiziune, „legat de substanțe interzise probabil că autorul nu va rămâne nesancționat. Cel care a dat informația „pe surse” nu este, în mod sigur, din anturajul lui Florin Salam”, a mai arătat avocatul acestuia.

Autorul  știrii false de la PRO Tv este Paul Tecuceanu, fratele unui membru al echipei de la Cronica Cârcotașilor, actorul Toni Tecuceanu, care a murit în spitalul unde e internat acum Florin Salam, cu mulți ani în urmă, din cauza gripei porcine.

După ce au șters știrea de pe site-ul postului de televiziune, reprezentanții PRO Tv au revenit cu informația că știrea este neconfirmată.

„Ne cerem scuze cititorilor pentru eroare. Reporterii Știrilor Pro TV au primit, pe surse, informația conform căreia Florin Salam a murit. Din păcate, stirileprotv.ro a eșuat în a verifica informația și din alte surse, fapt care a condus la o regretabilă greșeală (…)”, este notat în noua știre.

În jur de ora 22.00, a produs și cancan.ro o bombă mediatică. A scris o declarație pe care spun ca i-au luat-o soției lui Florin Salam.

„România ar trebui să se roage pentru Florin”

„Potrivit informațiilor obținute de reporterii CANCAN.RO, se pare că lucrurile nu sunt tocmai roz.

Roxana Dobre ne-a oferit, în exclusivitate, primele informații legate de starea de sănătate a lui Florin Salam: ”Vă rog să înțelegeți situația! România ar trebui să se roage pentru Florin. Atât pot să afirm la acest moment”, ne-a declarat Roxana Dobre”.

Florin Salam este viu și s-a arătat la față

Puțin după 22.30, Florin Salam a apărut într-o înregistrare de pe patul de spital. Omul se vedea clar că e bolnav, că încă suferă după Covid. Toată intervenția lui o puteți vedea aici:

https://www.facebook.com/watch/?v=631555451516447&ref=sharing

Problema este că nu știm când a fost făcut video în care vorbește Salam, zilele trecute sau în această seară?

Amintim că, de câteva zile, manelistul Florin Salam se afla la un spital de boli infecțioase din Capitală, unde medicii îi asigură tratamentul necesar. Potrivit surselor ziuanews, el a acuzat probleme respiratorii și a fost nevoie să fie conectat la oxigen.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre