Simona Ionescu / Redactor Șef

Banca Transilvania a cumpărat OTP Bank Romania. E tranzacția începutului de an

Banca Transilvania a cumpărat OTP Bank Romania. E tranzacția începutului de an
După 20 de ani de prezență în România, OTP Group își încheie activitatea pe piața locală prin vânzarea OTP Bank România către Banca Transilvania, liderul pieței bancare din țară. Valoarea totală a tranzacției, care va fi achitată de Banca Transilvania, se ridică la 347,5 milioane de euro.

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania, liderul pieței bancare din România în ceea ce privește activele, a aprobat în ședința de joi, 8 februarie, achiziționarea a 100% din acțiunile OTP Bank România SA, precum și a altor entități din cadrul Grupului OTP România (incluzând OTP Asset Management SAI SA și OTP Leasing România IFN SA), semnarea contractului având loc vineri, 9 februarie 2024.

E tranzacția începutului de an în domeniul bancar

Banca Transilvania a semnat astăzi un acord cu OTP Group pentru achiziționarea a 100% din acțiunile deținute la OTP Bank România. Această tranzacție marchează vânzarea subsidiarelor OTP Group din România și retragerea lor de pe piața locală.

Finalizarea tranzacției este prevăzută să aibă loc în câteva luni, după obținerea aprobărilor necesare din partea Băncii Naționale a României și a Consiliului Concurenței. Valoarea totală a tranzacției convenită este de 347,5 milioane de euro.

Investitorii pot găsi informații suplimentare pe website-ul său, în secțiunea dedicată Relațiilor cu Investitorii.

Banca Transilvania a mai făcut și alte achiziții

De-a lungul timpului, Banca Transilvania a achiziționat și alte instituții financiare importante, printre care se numără Volksbank, Banc Post, Idea Bank, precum și Victoriabank și Microinvest din Republica Moldova. Capitalizarea sa a atins acum suma de 19,88 miliarde de lei, informează capital.ro

„Dorim să precizăm că atât Banca Transilvania, cât şi OTP Bank Romania SA vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea tranzacţiei. Ulterior semnării şi în vederea integrării entităţilor amintite mai sus în cadrul Grupului Financiar BT, vor fi demarate şi derulate procedurile legale pentru obţinerea tuturor aprobărilor necesare din partea autorităţilor competente”, a informat banca românească.

Totodată, și partea cealaltă a făcut un comunicat. OTP Group se angajează să faciliteze o tranziție cât mai lină pentru clienți și angajați până când integrarea în cadrul Grupului Banca Transilvania va fi finalizată. Înainte de această etapă, OTP Bank România și subsidiarele sale își vor menține angajamentele față de clienți și vor continua să ofere servicii de înaltă calitate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre