Simona Ionescu / Redactor Șef

Bărbații de azi, îmbolnăviți de stilul feminin în care se îmbracă! Specialiștii avertizează

Bărbații de azi, îmbolnăviți de stilul feminin în care se îmbracă! Specialiștii avertizează
Bărbați sau femei, toată lumea e înnebunită să poartă blugi skinny pentru că... sunt la modă. Nimeni nu se gândește însă că aceste haine provoacă multe probleme celor care le poartă.

Se spune că nu există român în garderoba căruia să nu existe blugi. Potrivit Asociației Britanice a Chiropracticienilor (The British Chiropractic Association – BCA), aceste haine pot avea un impact asupra stării lor de sănătate.

A purta blugi skinny înseamnă să fii cool. Se așează perfect pe corp și arată extraordinar cu o pereche de pantofi stiletto sau, în cazul domnilor cu niște adidați de firmă. Doar că, spun specialiștii, pantalonii strâmți pot comprima nervul cutanat lateral al coapsei, iar de aici până la apariția afecțiunii medicale cunoscută sub numele de meralgia paresthetică, nu mai e decât un singur pas.

Și glugile de dimensiuni mari vă pot crea probleme

Nu doar blugii skinny vă pot da viața peste cap ci și pantofii cu toc foarte înalte, mânecile clopot, precum și glugile de dimensiuni mari, preferatele adolesenților. De asemenea, informează Huffington Post, trebuie să aveți mare grijă și la gențile cu barete diagonale și colierele masive care pot conduce la apariția durerilor de spate.

Atenție sporită și la purtarea glugilor supradimensionale

Durerile de spate, cele mai frecvente

Tim Hutchful, specialist în chiropractică din cadrul BCA susține că foarte mulți pacienți care ajung în cabinet se plâng de dureri de spate și nu iau în calcul că acestea pot să apară și din cauza hainelor purtate. ”Gențile de mână supraîncărcate și grele reprezintă cauza principală.

Însă și alte obiecte precum blugii skinny pot face ravagii, aceștia restricționând mișcarea liberă ale unor zone ca șoldurile și genunchii și afectând postura. Noi tendințe precum tivurile asimetrice, mânecile supradimensionate și glugile ori bijuteriile mari și grele pot crea și ele probleme”, a mai spus Hutchful.

Doamnelor, fiți atenție la blugii skinny!

„Glugile mari îi pot face pe oameni să își întindă gâtul”

Cât privește tivurile asimetrice, acesta pot să determine modificarea mersului. „Glugile mari îi pot face pe oameni să își întindă gâtul ca să vadă mai bine, iar tivurile asimetrice, în special dacă sunt strâmte, pot restricționa mișcarea și pot determina modificarea mersului. (…) Hainele restrictive pot provoca pierderea „balansului” din pas și scăderea capacității naturale de absorbție a șocurilor în timpul mersului, ceea ce exercită presiune asupra încheieturilor”, a mai explicat acesta.

Limitați cât mai mult purtarea pantofilor cu toc înalt

Limitați zilele în care purtați pantofi cu toc

BCA le-a atras atenția oamenilor că și pantofii decupați la spate dar și cei cu toc înalt pot afecta mersul doamnelor. „Deși evident nu putem spune nu mai purtați hainele preferate, ca în cazul majorității lucrurilor din viață moderația este cea mai bună și există modalități simple prin care se poate reduce impactul asupra posturii și a stării generale de sănătate.

Spre exemplu, încercați să limitați numărul de zile din săptămână în care purtați blugi skinny sau tocuri înalte pentru a-i oferi corpului o pauză, ori încercați să investiți într-un sac de purtat în spate pentru zilele în care aveți mai multe lucruri de cărat”, a precizat Hutchful, susține Agerpres.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre