Simona Ionescu / Redactor Șef

Bianca Drăgușanu a primit răzbunarea femeilor pe care le critică. De acum încolo, își va pune lacăt la gură

Bianca Drăgușanu a primit răzbunarea femeilor pe care le critică. De acum încolo, își va pune lacăt la gură
În septembrie anul trecut, Bianca Drăgușanu a fost invitată în cadrul unui podcast, unde a făcut câteva declarații ce nu îi fac cinste.

În scurt timp, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a sesizat, iar acum Bianca Drăgușanu și-a primit pedeapsa.

Potrivit informațiilor oferite de Cristian Jura, secretar de stat la CNCD, Bianca Drăgușanu a fost sancționată cu suma de 1000 de lei. „Din păcate există deja numeroase cazuri în care persoane publice au trecut granița libertății de exprimare și au intrat pe tărâmul în care au adus o ofensă sau au încălcat dreptul la demnitate a altei persoane, sau mai rău, a altui grup de persoane.

„Cred că persoanele publice, vedetele, artiștii, influencerii ar trebui să fie mult mai atenți atunci când se exprimă în spațiul public”

În astfel de situații, se primesc petiții și instituțiile statului intervin pentru a sancționa aceste încălcări ale libertății de exprima. Având în vedere cazuri recente în care CNCD a sancționat aceste derapaje, nu pot să nu mă întreb de ce ajungem în situația să sancționăm un anumit discurs.

Cred că persoanele publice, vedetele, artiștii, influencerii ar trebui să fie mult mai atenți atunci când se exprimă în spațiul public, ar trebui să ia în calcul că sunt un model de conduită și exprimare în rândul publicului urmăritor. Cu atât mai mult cu cât o bună parte dintre ei uită de rolul și impactul pe care îl au în societate.

Bianca Drăgușanu, amendată pentru o declarație de anul trecut

„CNCD a decis în unanimitate constatarea faptei de discriminare și sancționarea doamnei Drăgușanu cu o amendă contravențională de 10.000 lei”

În acest context, CNCD a constatat că intervenția doamnei Drăgușanu încalcă limitele libertății de exprimare și aduce o atingere gravă demnității femeilor, în general, și persoanelor scunde, în particular.

Drept urmare, CNCD a decis în unanimitate constatarea faptei de discriminare și sancționarea doamnei Drăgușanu cu o amendă contravențională de 10.000 lei. Cred că trăim vremuri dificile din multe puncte de vedere și, în acest context, persoanele publice ar trebui să acorde o atenție sporită respectării demnității tuturor”, a declarat Cristian Jura.

Ce a declarat Bianca anul trecut

Bianca Drăgușanu a apărut pe 10 septembrie 2022 în cadrul podcastului ZigZag moderat de George Tănase, când a spus despre Kim Kardashian că este… foarte pitică.

„De exemplu, Kim Kardashian. Eu cred că dacă ea ar fi fost o femeie mai înaltă, măcar cu 10-15 cm era mai mişto decât e, dar are nişte forme pe care eu mi Ie doresc foarte mult si lucrez la asta. Doar că ea e foarte pitică așa… Mie mi se pare că daca nu eşti înaltă nu eşti om! …”, au fost vorbele iubitei lui Gabi Bădălău.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre