Simona Ionescu / Redactor Șef

Bijuteria din sectorul 4 al Capitalei va fi dată în folosință în acest an. Cum va arăta primul patinoar ridicat în ultimii 70 de ani

Bijuteria din sectorul 4 al Capitalei va fi dată în folosință în acest an. Cum va arăta primul patinoar ridicat în ultimii 70 de ani
În apropierea stației de metrou Apărătorii Patriei va fi inaugurat anul acesta noul patinoar. numit „Berceni Arena”. O bijuterie în valoare de 10 milioane de dolari.

Patinoarul din sectorul 4, în apropierea stației de metrou Apărătorii Patriei, în valoare de 10 milioane de dolari urmează să-și deschidă porțile în acest an. Ce spun reprezentanții primăriei sectorului 4.

patinoarul Berceni Arena
Așa va arăta terenul de hochei de la patinoarul Berceni Arena

Noul patinoar din sectorul 4 este primul care este ridicat în ultimii 70 de ani. Și totodată singurul care va fi funcțional din momentul în care va fi inaugurat. Potrivit informațiilor oferite de Primăria sectorului 4, lucrările sunt în plină desfășurare. Patinoarul va fi dat în folosință în acest an. Suprafața de joc a fost turnată și, foarte important de precizat, construcția va fi independentă energetic. Acest lucru se datorează panourilor fotovoltaice care au început să fie montate.

Patinoar de top!

”Berceni Arena capătă alura patinoarelor de top din Europa! S-a turnat deja suprafața de joc, iar în jurul acesteia, se montează mantinela. Între timp, constructorii continuă lucrările la fațada clădirii ce se anunță a fi una spectaculoasă, precum și la spațiile verzi din jurul arenei. Berceni Arena, patinoarul pe care Sectorul 4 îl dăruiește Bucureștiului în 2024!

Nou, modern și, poate la fel de important, independent energetic ca urmare a multitudinii de panouri fotovoltaice a căror montare a început deja pe acoperișul clădirii”, a scris primarul Daniel Băluță, pe Facebook.

Noul patinoar costă aproximativ 10 milioane de euro

Patinoarul din sectorul 4 costă 10 milioane de dolari

Pentru construcția noului patinoar de top din București este nevoie de aproximativ 10 milioane de euro. Potrivit reprezentanților Primăriei sectorului 4, „capacitatea noii investiții, care se va numi Berceni Arena, va fi de 800 de locuri în tribune. Terenul pe care se construiește patinoarul este de aproape 12.000 mp, iar clădirea va avea un regim de P+1E”.

Patinoarul va fi construit pe o suprafață de 6500 mp, „cu locuri de parcare pentru 73 de autoturisme, două autocare și spații verzi de 3.000 de metri pătrați, cu 70 de arbori plantați. Terenul a aparţinut societăţii Totul Verde din sector”.

S-au reluat și lucrările la patinoarul „Mihai Flamaropol”

De asemenea, în perioada următoare vor fi reluate și lucrările la patinoarul „Mihai Flamaropol”. Inițial acestea au început în anul 2016, dar trei ani mai târziu, ca urmare a unor probleme de execuție și întârzieri, acestea au fost sistate. Ca atare, a fost realizat doar un procent de 26% din lucrări.

Sursă foto: www.euronews.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre