Simona Ionescu / Redactor Șef

Bătălia pentru Primăria Capitalei. Prefectul spune că Daniel Băluță de la sectorul 4 e cel mai bun primar din România

Bătălia pentru Primăria Capitalei. Prefectul spune că Daniel Băluță de la sectorul 4 e cel mai bun primar din România
Prefectul Rareș Hopincă îl susține pe Daniel Băluță pentru Primăria Capitalei. Acesta spune că Băluță este o „opțiune foarte serioasă”.

Începe lupta pentru Primăria Capitalei, iar Daniel Băluță este văzut ca o „opțiune foarte serioasă”. O recunoaște și prefectul Rareș Hopincă.

Candidează sau nu Daniel Băluță, primarul sectorului 4 pentru Primăria Capitalei? Invitat în emisiunea „Cu gândul la București”, prefectul Rareș Hopincă susțină că Băluță este „o opțiunea extrem de serioasă”. Hopincă e de părere că „Daniel Băluță este cel mai performant primar din România în ceea ce privește atragerea de fonduri europene”, care a gospodărit foarte bine sectorul 4. De aceea consideră că „Daniel Băluță ar fi unul dintre primarii foarte buni ai Capitalei. Este o opțiune extrem de serioasă, sigur că da”.

Prefectul îl susține pe primarul Băluță pentru Primăria Capitalei. Sursă foto: captura video Gandul

Bucureștiul „nu mai are nevoie de experimente cum, din păcate, s-a dovedit a fi și Nicușor Dan”

Pe de altă parte, Hopincă e de părere că Bucureștiul are nevoie „de un candidat comun PSD-PNL, avem nevoie de un candidat comun și la sectoarele 1 și 2”. „La București sunt câteva scenarii analizate. Se așteaptă o serie de sondaje, și în cel mai scurt timp vom avea o variantă (…)

Bucureștiul are nevoie de o strategie pe termen lung. Nu se mai poate ca de la un mandat la altul să facem tot felul de experimente, cum, din păcate, s-a dovedit a fi și Nicușor Dan”, susține prefectul.

Piedone se vrea pe scaunul de primar general

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei

La rândul său, primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei. Acesta a spus că urmează să candideze din partea PUSL și e sigur că va reuși să câștige pentru că „ce n-au ei, eu am. Am suportul electoratului”. De asemenea, Piedone a recunoscut că nu-i e frică de Gabriela Firea sau orice alt adversar. A spus însă că îi va sprijini pe Daniel Băluță la Sectorul 4 și pe Rareș Hopincă, candidat la Sectorul 2.

„Sunt culoare de zbor diferite. Pe Gabriela Firea o respect, o apreciez asta nu înseamnă că… fiecare cu culoarul lui de zbor. Toți plecăm cu șanse egale, ne naștem egali în fața lui Dumnezeu. Eu am depus 30 de ani jurământul în fața cetățenilor. În administrație nu mai pot fi decât vioara întâi”, susține Piedone.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre