Simona Ionescu / Redactor Șef

Bill Gates investește în carne artificială și amenință micile ferme sub pretextul salvării planetei

Bill Gates investește în carne artificială și amenință micile ferme sub pretextul salvării planetei
O nouă carte menită să „expună clasa miliardară” afirmă că investițiile cofondatorului Microsoft, Bill Gates, în îngrășăminte brevetate, carne artificială și terenuri agricole din SUA nu salvează planeta. Ci doar îi îmbogățesc contul bancar.

„Controligarchs”, volumul care a ajuns marți în librării, analizează miliardari precum Bill Gates și modul în care averea lor controlează pârghiile de putere care domină viața de zi cu zi a americanilor obișnuiți. De ce investește afaceristul în carne artificială.

Bill Gates vrea să-și umfle conturile

Potrivit nypost.com, cartea îi aparține jurnalistului de investigație Seamus Bruner, care a condus echipe ale căror descoperiri au declanșat mai multe anchete ale FBI și anchete ale Congresului asupra familiilor Clinton și Biden. Cercetările sale au scos la iveală eforturile lui Bill Gates de a cumpăra terenuri agricole americane și de a investi în lactate și carne artificială crescută în laborator în numele prevenirii schimbărilor climatice. Dar, susține Bruner, Gates face acest lucru mai mult pentru a-și umfla averea netă decât pentru a elimina emisiile de carbon.

„Interzicerea vitelor ar acorda monopoluri efective companiilor producătoare de proteine alternative”

„Mai întâi au fost semințele și îngrășămintele brevetate, iar acum se brevetează alternativele la carne. Interzicerea vitelor ar acorda monopoluri efective companiilor producătoare de proteine alternative și ar aduce beneficii unor investitori precum Bill Gates, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg și chiar BlackRock.

Carnea falsă are ca scop controlul pieței alimentare, nu salvarea planetei”, a declarat Bruner într-un interviu acordat Fox News Digital. Peter Schweizer, autorul cărților „Red-Handed”, „Clinton Cash” și „Profiles in Corruption”, a scris un preambul la „Controligarchs” în care a spus că această carte „privește în viitor și oferă o expunere obsedantă și revelatoare a manualului de joc al elitei de stânga pentru următorii cinci ani”.

„Preluarea sistemului alimentar, ca multe alte scheme de control din această carte, a început cu Rockefeller și a fost avansată de Bill Gates”

Unul dintre capitolele cărții se concentrează pe „războiul împotriva fermierilor” și susține că giganții din domeniul tehnologiei, precum Gates, monopolizează aprovizionarea cu alimente a națiunii. Preluarea sistemului alimentar, ca multe alte scheme de control din această carte, a început cu Rockefeller și a fost avansată de Bill Gates.

La fel ca majoritatea monopolurilor lor – de la petrol la software și, în cele din urmă, la biotehnologie – preluarea alimentelor are ca scop controlul proprietății intelectuale a producției alimentare prin intermediul mărcilor comerciale, drepturilor de autor și brevetelor”, se afirmă în carte.

„Rockefeller și-a asumat tot creditul pentru abundența culturilor”

Bruner subliniază legătura lui Gates cu „revoluția verde”, o serie de progrese în domeniul agriculturii care au fost posibile datorită cercetării și proiectării finanțate de Rockefeller în anii 1940, pentru a ajuta la rezolvarea crizelor de sărăcie și foamete de la acea vreme. „Revoluția verde a fost o dovadă simultană că probleme precum sărăcia și foametea pot fi rezolvate prin inovație umană.

Și că soluțiile, cum ar fi culturile modificate genetic rezistente la pesticide, pot prezenta noi probleme precum poluarea, epuizarea resurselor și consolidarea fermelor mici și familiale în ferme gigantice controlate de corporații. Dar, în loc să își asume responsabilitatea pentru noile probleme, Rockefeller și-a asumat tot creditul pentru abundența culturilor, în timp ce a dat vina pentru noile probleme pe țapul ispășitor convenabil al schimbărilor climatice”, se arată în document.

De ce investeștee Bill Gates în carne artificială și îngrășăminte brevetate. Sursă foto: nypost.com

„În total, Gates a cheltuit peste 1 miliard de dolari pentru achiziția de ferme și pentru tehnologiile conforme cu Agenda 2030 pe care le folosesc acum”

Bruner documentează indignarea fermierilor din întreaga lume în urma presiunilor de interzicere a unor nutrienți pentru culturi mai tradiționali și mai accesibili. Șsi observă că restricțiile privind îngrășămintele tradiționale despre care fermierii au spus că i-ar fi adus la faliment au fost puse în aplicare doar „după ce Gates și amicii săi au obținut proprietatea intelectuală pentru îngrășămintele de înlocuire”.

„Timp de mai bine de un deceniu, în timp ce viza industria îngrășămintelor, Bill Gates a cumpărat, de asemenea, în liniște, mari suprafețe de terenuri agricole americane.

„Pe lângă ferme, irigații și îngrășăminte, Gates a vânat interese considerabile în domeniul apei și al tratării apei”

În total, Gates a cheltuit peste 1 miliard de dolari pentru achiziția de ferme și pentru tehnologiile conforme cu Agenda 2030 pe care le folosesc acum. (…) Atunci când Gates cumpără zeci de mii de acri, nu cumpără doar terenul, ci și drepturile la apa din subsol. Pe lângă ferme, irigații și îngrășăminte,

Gates a vânat interese considerabile în domeniul apei și al tratării apei – o componentă crucială atunci când se încearcă să se controleze industria agricolă”, spune Bruner. Agenda 2030 este o inițiativă a Națiunilor Unite care se presupune că vizează „eliminarea sărăciei extreme, reducerea inegalităților și protejarea planetei”.

Următoarea țintă a lui Bill Gates sunt companiile producătoare de carne sintetică

O altă secțiune a cărții avertizează că următoarea țintă a lui Gates sunt companiile producătoare de carne sintetică, precum Beyond Meat și Impossible Foods, care au primit peste două duzini de brevete pentru produsele lor din carne falsă (și lactate false) și au peste 100 de brevete în curs de examinare.

Gates a investit deja milioane de euro în astfel de companii, deși consumatorii, în general, nu sunt încă entuziasmați de aceste produse. Bruner remarcă faptul că incursiunea lui Gates pe piața cărnii false vine în contextul în care inventatorul Microsoft a avertizat că prea multă carne de vacă contribuie semnificativ la schimbările climatice.

„Bill Gates și Warren Buffett sunt renumiți pentru faptul că le place să mănânce burgeri și fripturi de vită atunci”

„Și nu ar trebui să fie o surpriză faptul că, în timp ce se așteaptă ca țăranii să mănânce ciuperci fermentate, carne crescută în laborator și milkshake-uri cu viermi, Controligarhii – cu bucătarii lor privați – nu au nicio intenție de a face același lucru, dacă comportamentul recent este un indicator.

Bill Gates și Warren Buffett sunt renumiți pentru faptul că le place să mănânce burgeri și fripturi de vită atunci când Gates își vizitează mentorul în Omaha. Lui Zuckerberg îi place să afume pieptul de vită și să gătească la grătar coaste de porc (de la vaci și porci adevărați) și spune că atunci când vânezi un animal pentru tine, carnea are un gust de două ori mai bun”, scrie Burner.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre