Bogații de la Hollywood au revenit la sentimente mai bune. Se roagă de Donald Trump

Donald Trump a anunțat recent că plănuiește să impună tarife usturătoare de 100% pentru filmele realizate în afara SUA. Conform președintelui, industria de la Hollywood „moare cu o viteză amețitoare”, iar cauza ar fi că multe filme se fac în străinătate.
După ce l-au criticat ani de zile și au fost total împotriva lui, acum bogații de la Hollywood și cei care dețin marile studiouri au revenit la sentimente mai bune, panicați de tarifele cu care îi amenință Trump.
Astfel, o serie de profesioniști și nume sonore din industria cinematografică i-au trimis o scrisoare lui Donald Trump. Prin aceasta, îi mulțumesc pentru sprijin și pentru „înțelegerea necesității de a crește producția internă de film și televiziune pentru a readuce locurile de muncă în Statele Unite”.
Apoi, solicită ca proiectul de buget ce se află în pregătire la Congres să conțină facilități fiscale pentru cei care aleg să filmeze producțiile în Statele Unite.
„Pentru a atrage mai multe producții în Statele Unite, este necesară o abordare națională și soluții politice cuprinzătoare, inclusiv cele pe care le propunem”, se menționează în scrisoare, semnată de Motion Picture Association, care reprezintă marile studiouri de la Hollywood, și de diverse sindicate, inclusiv cele ale actorilor (SAG-AFTRA), regizorilor (DGA), producătorilor (PGA) și scenariştilor (WGA), conform EVZ.ro.
Printre cei care au semnat scrisoarea către Donald Trump se numără și Sylvester Stallone și tatăl Angelinei Jolie, Jon Voight. Aceștia sunt, de altfel, ambasadori numiți de Donald Trump ca fiind responsabili să revitalizeze industria de la Hollywood.
Scrisoarea transmisă către Trump cuprinde și o solicitare de a introduce o serie de stimulente fiscale pe termen lung pentru industrie. În această discuție s-a implicat și guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, care săptămâna trecută s-a declarat dispus să colaboreze cu Donald Trump pentru a lansa un plan federal de 7,5 miliarde de dolari destinat sprijinirii sectorului audiovizual, sub formă de credit fiscal.
Donald Trump a anunțat deja că vrea să ajute industria, nu să îi facă rău. În acest sens, președintele plănuiește să stabilească întâlniri cu reprezentanții de la Hollywood, pentru a discuta pașii următori.
Citiți și:
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook