Biserica ortodoxă îl prăznuieşte pe 9 noiembrie pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul. La Mănăstirea Radu-Vodă din Capitală, unde se află o raclă cu moaștele sale, sărbătoarea a început de sâmbătă, cu două zile înainte de hram.
Credincioşii care vor participa la pelerinaj sunt îndemnaţi de organizatori să respecte hotărârile autorităţilor cu privire la purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei fizice: „Îndemnăm credincioșii să respecte hotărârile autorităților de stat cu privire la purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței fizice”, se mai arată în mesajul publicat de evz.ro.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
Când va fi scoasă racla cu moaștele
Autoritățile bisericești îi îndeamnă pe cei care vin în pelerinaj să respecte regulile sanitare și de distanțare, fără a anunța vreo restricție legată de domiciliul credincioșilor. Racla cu moaștele Sf. Ierarh Nectarie a fost scoasă azi din biserică, la ora 11:00 și a fost așezată în baldachin spre închinare până luni, 09 noiembrie, după slujba Privegherii, orele 22:00.
„Având în vedere contextul social actual și dorind o bună rânduială a sărbătorii vă îndemnăm să vă închinați sfintelor moaște atât în zilele precedente sărbătorii, cât și după”, transmit reprezentanții așezământului monahal.
Alături de moaștele Sfântului Nectarie vor fi așezate, ca de obicei, și cele ale Sfântului Efrem cel Nou din patrimoniul mănăstirii. În data de 8 noiembrie 2020 se împlinesc 100 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Nectarie de Eghina.
Sfântul care a vindecat miraculos bolnavi de cancer
Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, numit Taumaturgul pentru vindecările miraculoase, îndeosebi de cancer, care s-au săvârșit pentru cei care s-au închinat cu credință sfintelor sale moaște, este unul din cei mai iubiți sfinți din Grecia, dar nu numai.
Sfântul Nectarie, unul dintre cei mai noi sfinţi canonizaţi de Patriarhia Ecumenică în secolul trecut, este cunoscut pentru dragostea sa nemărginită faţă de oamenii aflaţi în suferinţă.
Sunt biserici în toată lumea care poartă hramul Sfântului Nectarie. Dar şi biserici unde sunt, spre închinare, fragmente din sfintele sale moaşte, așa cum sunt și în țara noastră. Cel mai iubit şi cunoscut loc de pelerinaj de la noi, în cinstea acestui sfânt, este Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, unde se află o raclă cu un fragment din moaştele sale.
Foto: ziarul Lumina
Gina Pistol, disperată. Smiley nu e acasă, iar într-una dintre camere „a explodat o bombă”
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook