Simona Ionescu / Redactor Șef

Brașovul, pericol de carantină pentru Covid-19 din cauza turiștilor

Brașovul, pericol de carantină pentru Covid-19 din cauza turiștilor
Explozia de cazuri noi de persoane infectate cu virusul COVID - 19, în țară, dar și la Brașov, îngrijorează specialiștii și autoritățile. Există riscul real ca Brașovul să fie carantinat, în cazul în care curba ]mboln[virilor va continua să fie ascendentă. 

După 1 iunie, în Braşov, s-a dublat numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID 19, iar duminică, 14 iunie, erau 1.022 de cazuri. Autorităţile locale spun că această situaţie a fost cauzată deopotrivă de turişti şi de ajngajaţii care nu au purtat masca după ce au reînceput lucrul.

Brașovul, pericol de carantină pentru Covid-19

Dr. Andrea Neculau, director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, reamintește cauzele identificate încă de săptămâna trecută: turismul, urbanizarea, testarea extinsă, dar în primul rând indisciplina, atât din partea brașovenilor, cât și a celor care ne vizitează orașul și județul.

“Din păcate, ne aflăm într-un moment în care vedem consecințele nerespectării regulilor impuse de autorități. Mă refer la purtatul măștii, mai ales în instituții și companii, regulile de distanțare fizică atunci când ieșim pe terase și chiar în natură. Așa cum spuneam și în alte dăți, ne confruntăm și cu un număr mare de turiști care ne vizitează orașul și regiunea. Un alt motiv al identificării de cazuri este testarea extinsă. Testarea nu este un lucru rău. Dimpotrivă. Ne dorim să știm cine este bolnav. De aceea o încurajăm la toți cei care au simptome. Pentru asimptomatici însă testarea are însă indicații limitate la grupurile vulnerabile”, a declarat dr. Andrea Neculau, pentru mytex.ro.

Creștere rapidă a numărului de cazuri de COVID 19

La rândul său, dr. Andreea Moldovan, director medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și membră în Comisia națională pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19 a oferit explicații despre creșterea exponențială a numărului de infectări și despre riscurile acestei situații. “Comparativ cu luna martie – aprilie, când eram poate în alt fel pregătiți să facem față pandemiei COVID, ne aflăm acum în fața unei creșteri accelerate, zilnice, a numărului de cazuri și ca urmare o dificultate mai mare în abordarea unui management corect al cazurilor”, a spus medicul, citat de mytex.ro.

Chestionată asupra pericolului ca Brașovul să devină Suceava 2, municipiul carantinat în perioada stării de urgență, unde s-au înregistrat mii de cazuri și sute de decese, dr. Moldovan a afirmat: „Nu știu încă, pe datele actuale nu se justifică deocamdată, dar nu e exclus, dacă tot așa o ținem”.

Dr. Virgi Musta, Timişoara: „Riscăm să ne întoarcem de unde am plecat”

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, care a vindecat cei mai mulţi pacienţi cu coronavirus din România, explică faptul că fenomenul de după relaxare se dezvoltă şi în alte ţări şi atrage atenţia asupra faptului că riscăm să ne întoarcem de unde am plecat, dacă nu respectăm măcar regulile esenţiale: purtarea măştii în spaţiile aglomerate, distanţarea socială şi spălatul pe mâini, scrie opiniatimisoarei.ro.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre