Simona Ionescu / Redactor Șef

Breaking news. După Piatra Neamț, a luat foc și Spitalul CFR din Cluj-Napoca

Breaking news.  După Piatra Neamț, a luat foc și Spitalul CFR din Cluj-Napoca
Se repetă cazul Piatra Neamț. A luat foc Spitalul CFR din Cluj-Napoca, dimineața aceasta. Pompierii sunt în stare de alertă pentru a interveni astfel încât daunele umane și materiale să fie cât mai reduse.

La Spitalul CFR din Cluj Napoca a izbucnit un incendiu, provocat de un scurtcircuit, duminică dimineața. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a fost alertat, duminică dimineața, în jurul orei 7.00, pentru a interveni. În saloane se aflau 11 pacienți în momentul izbucnirii focului. A fost nevoie de evacuarea a trei pacienți.

Potrivit reprezentanților ISU Cluj, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie, aflată la etajul I al spitalului, scrie Evenimentul Zilei.

„Au fost evacuate trei persoane. A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de capacitate medie cu apă și spumă pentru stingere incendii, o mașină de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj de terapie intensivă mobilă.  Incendiul a fost stins. Cele trei persoane evacuate sunt pacienți ai spitalului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Imobil vechi din 1884

Biriș a precizat că nu s-a impus evacuarea altor pacienți internați la Spitalul CFR. Baia în care a izbucnit incendiul deservea pacienții din secția Interne, din mai multe saloane, iar accesul se făcea din hol. 11 pacienți se aflau în saloane, în momentul izbucnirii incendiului.

O parte din imobilul în care funcționează Spitalul CFR a fost construit încă din 1884. În 1918, imobilul funcţiona ca policlinică a căilor ferate maghiare. În 1919 clădirea a intrat în posesia statului român, care a amenajat-o pentru a  îndeplini funcţia de policlinică. Din 1945, aceasta a funcționat ca Spital al Căilor Ferate Române.

Incidentul de la Timișoara a pus în pericol viața pacienților intubați

Vineri, un incident care a pus în pericol viețile pacienților a avut loc și la Timișoara. S-a stricat TIR-ul ATI plin cu pacienți COVID-19 intubați, care funcționa ca suport la Spitalul Municipal din Timișoara.

În TIR se aflau pacienți intubați care, la un moment dat, au rămas fără aer, dintr-un viciu de procedură, după cum s-a dovedit ulterior. Mai exact, TIR-ul, recent adus de la reparat, fusese branșat la aceeași instalație de oxigen cu a spitalului, fără să existe un regulator de presiune separat.

Până să ajungă să cânte cu Delia, a făcut duet cu Lara Fabian. Românii habar n-au de excepționalul artist Bogdan Mihai

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre