Simona Ionescu / Redactor Șef

Breaking news. Unul din cei mai mari chirurgi de inimă, dus la audieri pentru mită. Cât a cerut de la un pacient

Breaking news. Unul din cei mai mari chirurgi de inimă, dus la audieri pentru mită. Cât a cerut de la un pacient
Unul din marii chirurgi cardiovasculari din România, care de-a lungul carierei a realizat inclusiv operații în premieră națională, a fost arestat în această dimineață. El a fost prins în flagrant cu o șpagă de la un pacient

UPDATE

Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara a transmis un comunicat de presă în legătură cu medicul căruia i s-a făcut, azi, flagrant.

„Astăzi 26 septembrie 2022, în baza unui mandat emis de Secția penală a Tribunalului Timiș către Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara , am fost informați despre începerea percheziției biroului domnului profesor universitar doctor Marinică Gașpar șef secție chirurgie cardiovasculară, aflat in incinta Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara (IBCV). Percheziția a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracțiunii de luare de mită.

Conducerea IBCV Timișoara se pronunță ferm împotriva oricărei forme de infracțiune sau corupție și susține permanent și necondiționat orice demers al instituțiilor abilitate ale statului ce vizează derapaje, ilegalități , nereguli referitoare la activitatea instituției.

De asemenea suntem deschiși oricăror solicitări adresate nouă din partea instituțiilor statului român pentru identificarea și combaterea oricarei forme de acțiuni ilegale.
IBCV Timișoara își va continua misiunea de a se îngriji de sănătatea cetățenilor și de a se dedica pemanent salvării vieții pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, așa cum face de aproape 30 de ani”, transmite managerul institutului, Prof. Univ. Dr. Luca Constantin Tudor.

ARTICOLUL INIȚIAL

În urma flagrantului, medicul Marian Gașpar a fost reținut de ofițerii DGA veniți de la București în acest sens. Se pare că medicul obișnuia să condiționeze actul medical de primirea unor foloase necuvenite, iar unul din pacienți a informat organele legii.

Azi polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție au descins la spital, în biroul doctorului, unde a avut loc flagrantul, și au efectuat o percheziție. Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Rețete și vedete că medicul ar fi cerut ( și primit) 1000 de euro de la un pacient, în vederea realizării unei operații.

După realizarea flagrantului, medicul chirurg Marian Gașpar a fost dus la audieri. Marian Gașpar are 63 de ani și este cunoscut la nivel național drept unul dintre cei mai buni chirurgi cardiologi din Timișoara și din țară. El activeaza în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara unde, din 2003, conduce Secția de Chirurgie Cardiovasculară.

De-a lungul carierei a operat cazuri extrem de complicate și a efectuat intervenții în premieră națională sau regională, dezvoltând și parteneriate cu instituții sanitare de profil din străinătate. De-a lungul anului, intervențiile medicului au salvat multe vieți. Acum însă, oamenii legii caută să cerceteze de câțte ori acesta a condiționat intervenția medicală de primirea unor sume de bani.

Încă un medic celebru a fost săltat de polițiști

Amintim că în luna mai un alt medic celebru din Timișoara a fost reținut anchetatori, tot pentru șpagă. Este vorba de doctorul Octavian Mazilu, fostul manager al Spitalului Municipal. Acesta le cerea bani pacienților oncologici pentru a-i opera. Medicul Octavian Mazilu a petrecut o lună în arest preventiv, iar acum se află în arest la domiciliu, ancheta în cazul sau fiind în desfășurare. În cazul lui, s-a dovedit că cerea sume mult mai mici, unele de ordinul sutelor de lei, fiind o serie de fapte.

Sursa foto: captură video Youtube

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre