Simona Ionescu / Redactor Șef

Bucurie pentru cei mici și cei mari. Vom vedea primii fulgi de zăpadă

Bucurie pentru cei mici și cei mari. Vom vedea primii fulgi de zăpadă
Potrivit informațiilor furnizate de meteorologii Accuweather, anul acesta toamna adevărată se pare că ne va ocoli. În schimb, vom vedea mult mai repede decât ne-am fi așteptat primii fulgi de zăpadă.

Primii fulgi de zăpadă vor veni în București pe 19 noiembrie, susțin meteorologii de la Accuweather. Locuitorii Capitalei se vor confrunta atunci cu o temperatură maximă de șase grade Celsius și o minimă de -4 grade Celsius.

„Valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată”

„Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată.  Sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, potrivit Gândul.

Vreme superbă în octombrie

Până la primii fulgi de nea însă, ne vom bucura de o vreme frumoasă  și călduroasă. În prima parte a lunii octombrie toată țara va avea temperaturi mari, cu valori mai ridicate decât cele normale. Între 09.10-2023 – 16.10.2023, vremea va continua să fie frumoasă și călduroasă, dar vor veni și ploile.

Vine iarna! Când vom vedea primii fulgi de zăpadă. Sursă foto: TVR Moldova

Va ploua în majoritatea regiunilor României, dar ferite vor fi zonele din vestul, sud-vestul țării. Va fi cald și în perioada cuprinsă între 16.10.2023 – 23.10.2023, mai ales în zonele din partea de sud și est. Cât privește regimul pluviometric, la nivelul întregii țări acesta va fi apropiat de cel normal.

Vom avea o iarnă capricioasă

Meteorologii au făcut și prima predicție despre cum va fi iarna 2023-2024. Potrivit centrului european pentru prognoze meteo, vom avea parte de un anotimp capricios, cu zăpezi din abundență în unele părți ale țării, dar și secetă în altele. Aceste schimbări se pare că se datorează influențelor furtunilor tropicale, precum El Nino.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre