Simona Ionescu / Redactor Șef

Câinii regretatei regine Elisabeta, „simboluri naționale”. „Când latră la nimic, regina trece pe acolo”

Câinii regretatei regine Elisabeta, „simboluri naționale”. „Când latră la nimic, regina trece pe acolo”
De ziua internațională a câinilor, sărbătorită recent, Sandy și Muick, câinii regretatei regine Elisabeta au avut parte de tratamente speciale. Sarah Ferguson, nora reginei, a mărturisit cum i-a răsfățat.

Ducesa de York, Sarah Ferguson, a postat un mesaj festiv în cinstea Zilei Internaționale a Câinilor, cu o fotografie în care apare împreună cu ultimii corgis supraviețuitori ai reginei Elisabeta, Sandy și Muick.

„Sandy și Muick vor primi un tratament suplimentar în ziua lor specială”

„Vă urez ție și tuturor prietenilor tăi blănoși o zi a câinelui fericită. Pentru toată dragostea necondiționată, loialitatea și bucuria pe care le aduc în viețile noastre, Sandy și Muick vor primi un tratament special de ziua lor!”, a scris Ducesa de York pe contul ei de socializare.

De asemenea, aceasta a pus și o fotografie în care apare întinsă în iarbă alături de cei doi căței adorabili. În octombrie 2022, Fergie i-a numit pe cei doi căței „cadouri”.

„Sunt icoane naționale, așa că de fiecare dată când fug după o veveriță, mă panichez”

În septembrie 2022, People a confirmat că Fergie și fostul său soț, prințul Andrew au moștenit câinii la moartea reginei Elisabeta și vor avea grijă de ei la Royal Lodge. Ducele și Ducesa de York, împreună cu fiicele lor, prințesa Beatrice și prințesa Eugenie, au fost cele cei i-au dăruit anterior pe Sandy și Muick Reginei Elisabeta în 2021.

De altfel, monarhul a deținut mai mult de 30 de corgis și „dorgis” (proveniți din achshund-corgi) de-a lungul vieții sale. „Sunt simboluri naționale, așa că de fiecare dată când îi văd că fug după o veveriță, mă panichez. Dar sunt momente haioase și întotdeauna mă gândesc că atunci când latră la nimic, și nu există veverițe la vedere, este pentru că regina trece pe acolo”, a mărturisit pentru People ducesa de York în 2023.

„I-am dus ieri pe toți cei 7 cățeluși acolo unde Majestatea Sa Regina Elisabeta obișnuia să îi plimbe”

Fergie și câinii reginei Elisabeta

Vara trecută câinii i-au fost mângâiere lui Fergie în timp ce se recupera după o intervenție chirurgicală în urma unui diagnostic de cancer la sân. În iunie 2023, un reprezentant al Ducesei de York a declarat pentru People că a fost diagnosticată cu o formă timpurie de cancer la sân la o mamografie de rutină și a suferit o singură mastectomie.

Fergie și-a ținut fanii la curent cu recuperarea sa și a postat și o plimbare în iulie anul trecut pe care a făcut-o cu simpaticele patrupede. „I-am dus ieri pe toți cei 7 cățeluși acolo unde Majestatea Sa Regina Elisabeta obișnuia să îi plimbe. A fost minunat să am un moment de neuitat”, a spus ducesa.

Regina s-a îndrăgostit de această rasă de câini când avea doar 8 ani

Câinii din rasa Corgis i-au furat inima reginei Elisabeta pentru prima dată la doar 8 ani, când tatăl ei, viitorul rege George al VI-lea i-a dăruit un corgi pe nume Dookie în 1933.

Dragostea ei pentru această rasă a dus în cele din urmă la o adevărată dinastie corgi, începând cu un câine pe nume Susan, pe care Regina (pe atunci prințesa Elisabeta) l-a primit cadou la împlinirea vârstei de 18 ani. Susan le-a dat naștere lui Honey și Sugar și, de aici, dinastia corgiilor s-a extins.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre