Simona Ionescu / Redactor Șef

Nou atac al ursului. Animalul a sfâșiat un om deși era însoțit de mai multe persoane și câini

Nou atac al ursului. Animalul a sfâșiat un om deși era însoțit de mai multe persoane și câini
Un bărbat care culegea ciuperci în afara satului Cetățuia a fost atacat de un urs marți și a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc. Este al treilea atac al urșilor de la începutul anului, înregistrat în Harghita.

Urșii nu se mai opresc cu atacurile. Un culegător de ciuperci a fost transportat cu mai multe plăgi, dar în stare stabilă la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Oamenii au alungat ursul făcând zgomot cu gălețile din dotare

Potrivit informațiilor oferite de primarul comunei Sînsimion, de care aparține satul Cetățuia, Kozma Istvan, mai mulți locuitori au plecat să culeagă ciuperci într-o pădure care se află la o distanță de patru kilometri de localitate.

Din nefericire, a apărut un urs care a atacat un bărbat și i-a provocat mai multe plăgi. Colegii au sărit imediat în ajutorul acestuia și au alungat ursul făcând zgomot cu mai multe găleți pe care le aveau, fiind ajutați și de câinii care îi însoțeau.

Bărbatul avea plăgi muşcate şi scoriate la nivelul mâinii şi piciorului drept şi a feţei

Un urs a atacat un culegător de ciuperci în județul Harghita

Ulterior, oamenii au sunat la 112, au urcat bărbatul în căruță și l-au dus până la locul unde acesta a fost preluat de medicii de la ambulanță. Conform dr. Pter Szilard, șeful Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita, când a ajuns la instituția spitalicească bărbatul avea plăgi muşcate şi scoriate la nivelul mâinii şi piciorului drept şi a feţei.

Bărbatul ar fi fost atacat de o ursoaică cu pui

În cel mai scurt timp primarul comunei Sânsimion, Koszma Istvan a constituit o comisie de intervenție, dar animalul nu a mai fost găsit. Martorii spun că ar fi fost vorba de o ursoaică, care a venit însoțită de trei pui, în căutare de hrană.

„Noi, împreună cu medicul veterinar, jandarmii şi vânătorul ne-am deplasat la faţa locului unde a fost atacul.

Ne-am întâlnit cu alte persoane aflate la cules de ciuperci, am atras atenţia că e periculos să fie acolo, jandarmii au folosit semnale acustice pentru a alunga, dar nu am găsit la faţa locului ursul”, a spus Kozma Istvan. Deși acea zonă se pare că este preferată de urși, e prima dată în ultimii ani când animalele atacă un om.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre