Trăind în țări în curs de dezvoltare, oamenii practică meserii care îi expun la potențiale condiții ce pun viața în pericol. Profesia de fermier, lucrător în construcții sau doctor se încadrează în topul ocupațiilor periculoase.
Dr Jimmy Lee povestește că are mai mereu ochelarii aburiți și transpirația i se scurge pe gât cât timp e la serviciu și muncește ore în șir. Medicul lucrează în căldura înăbușitoare din Singapore, ajutând pacienții cu Covid-19. La locul de muncă nu există aer condiționat, ca o alegere deliberată pentru a preveni răspândirea virusului. Ca urmare a lipsei de răcoare, doctorul a remarcat că în echipa sa, colegii au devenit mai iritabili și duri unii față de ceilalți.
Acesta a mai observat că echipamentul său personal de protecție, esențial în evitarea contactării virusului, devine greu de utilizat din cauza climatului cald, transpirând sub straturile multiple de plastic din care este alcătuit.
„Este într-adevăr incomfortabil după o tură de opt ore și îți afectează moralul”, spune Dr Lee. Supraîincălzirea poate încetini capacitatea medicilor de a face ceva vital în jobul lor. Aceștia ignoră adesea semnele supraîncălzirii (precum greața și leșinul) și continuă să lucreze până se prăbușesc.
Ce este stresul termic?
Stresul termic apare atunci când corpul nu mai este capabil să se răcorească corespunzător și continuă să își crească temperatura la niveluri periculoase ce pot cauza distrugerea organelor vitale.
Acest lucru se întâmplă când tehnica principală de eliminare a excesului de căldură (transpirația) nu mai funcționează din cauza aerului umed.
„Situația poate deveni foarte periculoasă dacă te supraîncălzești, în toate zonele corpului”, spune doctorul Rebecca Lucas, care cercetează fiziologia la „University of Birmingham”. Simptomele pot escalada de la amețeală și dezorientare până la crampe și afecțiunea intestinelor și rinichilor.
Orlando Bloom trăiește o adevărată dramă. A cerut ajutorul fanilor
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook