Simona Ionescu / Redactor Șef

Călin Georgescu a aflat verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Iar jurnaliștii zic că acesta ar fi fost agent SIE

Călin Georgescu a aflat verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Iar jurnaliștii zic că acesta ar fi fost agent SIE
După ce pe 31 decembrie Curtea de Apel i-a respins lui Călin Georgescu cererea în dosarul privind anularea primului tur al alegerilor prezidențiale, avocații săi au depus recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Azi, instanța supremă a transmis decizia.

Conform datelor apărute pe portalul instanțelor de judecată, avocații lui Călin Georgescu au făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce Curtea de Apel a dat răspuns negativ la cererea de anulare a deciziei BEC cu privire la primul tur al alegerilor prezidențiale. 

Mai mulţi susţinători ai lui Călin Georgescu s-au strâns la sediul instanţei, aşteptând sosirea sa. La venirea acestuia, susținătorii lui Călin Georgescu, unii dintre ei membri ai POT, i-au scandat numele. La faţa locului a fost constituit şi un dispozitiv de forţe de ordine. 

Călin Georgescu a aflat decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție

După mai bine de șase ore de ședință, Înalta Curte de Casație și Justiție a rămas în deliberare. La ieșirea de la ÎCCJ, Călin Georgescu a transmis că decizia ar putea să vină astăzi, sau mâine. De asemenea, judecătorii Înaltei Curți au respins noile probe înaintate în acest recurs.

„Probe nu sunt, drepturile omului, dreptul de a alege si de a fi ales nu pot fi judecate. Noi judecăm că am votat liber”, a declarat Călin Georgescu. 

„Nimeni nu ar vrea să fie in pielea judecătorului președinte de la ICCJ”, a mai spus Călin Georgescu. 

Călin Georgescu a atacat și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg (CEDO) decizia Curții Constituționale privind anularea alegerilor. În mod greșit, susțin mari juriști și profesori de drept, pentru că CEDO nu dă curs cererilor decât după ce sunt epuizate toate căile în țările din care provin petenții.

Curtea de Apel a respins anterior cererea lui Călin Georgescu

Judecătorii Curții de Apel trebuiau să soluționeze, pe 30 decembrie, cererea lui Călin Georgescu împotriva anulării primului tur prezidențial de către BEC. În așteptarea deciziei, sute de susținători ai lui Georgescu s-au strâns pe treptele Curții de Apel din București.

@tiktokforyou.8 Doamne ajuta!!#turul2inapoi #viralfyp #realitateaplustv👏👏👏👍👍👍👍 #foryou #calingeorgescupresedinte #fy #ICCJ#foryou #viral #viral ♬ sunet original – ๓.є.ς

După ore întregi în care au dezbătut în sala de judecată, avocații lui Călin Georgescu au așteptat pronunțarea asupra cererii de reluare a alegerilor prezidențiale pe data de 31 decembrie. La final, Curtea de Apel a respins cererea lui Călin Georgescu. Așa a urmat următorul pas către Înalta Curte (ICCJ).

Călin Georgescu, legături cu primul șef SIE care a fost spion KGB

Recent, Kelemn Hunor a lansat acuzații grave la adresa lui Călin Georgescu, despre care spune că ar fi un „om al vechiului sistem”. Mai exact, acesta ar fi avut legături cu generalul Mihai Caraman, primul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE) și totodată agent dublu, atât pentru regimul comunist din România, cât și pentru KGB. 

„Eu am văzut următorul lucru și cred următorul lucru despre asta. Pe de o parte, ce am spus la început, că în spatele lui Georgescu se află o rețea de rezerviști care acoperă societatea în toate direcțiile, și aceștia și-au căutat un candidat, și s-au mobilizat. 

Călin Georgescu a aflat verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Iar jurnaliștii zic că acesta ar fi fost agent SIE
Mihai Caraman a fost primul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE) și totodată agent dublu, atât pentru regimul comunist din România, cât și pentru KGB.
Foto: Evz.ro

Pe de altă parte, în mod evident a fost acolo acel om care s-a prezentat ca anti-sistem, deși el este omul vechiului sistem, el nu este anti-sistem, el este omul vechiului sistem, întrucât el în 1986 (în perioada comunistă – n.red.) a învățat la New York și Londra, ceea ce nu a fost posibil pentru oricine, și este evident că a aparținut acelei rețele în mod dovedit, el a și declarat că mentorul său a fost Mircea Malița, care Malița poate fi descris prin rețeaua Caraman”, a declarat Kelemen Hunor, conform unei publicații maghiare, citată de presă română. 

Caraman a furat informații de la NATO și le-a transmis către KGB 

La vremea respectivă, Mihai Caraman a declanșat un scandal internațional, după ce a reușit să sustragă mai multe documente ale NATO, prin intermediul unor angajați ai Alianței Nord-Atlantice. Ulterior, Caraman a dat mai departe informațiile către KGB. 

După ce breșa de securitate NATO a fost descoperită, Caraman a fost expulzat de autoritățile franceze și și-a continuat cariera în Securitatea internă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri