Simona Ionescu / Redactor Șef

Breaking News. Călin Georgescu a aflat decizia Curții de Apel. Totul s-a terminat

Breaking News. Călin Georgescu a aflat decizia Curții de Apel. Totul s-a terminat
După ce ieri Călin Georgescu a avut termen la Curtea de Apel în cazul cererii de reluare a turului doi al alegerilor prezidențiale, avocații acestuia au cerut recuzarea judecătoarei Cristina Ardeleanu, astfel că decizia s-a amânat pe astăzi. În urmă cu câteva momente, Călin Georgescu a aflat decizia Curții de Apel.

Judecătorii Curții de Apel trebuiau să soluționeze ieri cererea lui Călin Georgescu împotriva anulării primului tur prezidențial de către BEC. Protestele de pe treptele Curții de Apel, precum și dezordinea provocată în sala de judecată de către publicul prezent la ședință au îngreunat procedura. 

În plus, avocații lui Călin Georgescu au cerut ieri recuzarea judecătoarei Cristina Ardelean, astfel că decizia s-a amânat, fiind reluată astăzi. După ce judecătorii au respins cererea de recuzare a judecătoarei, completul s-a reunit, din nou, astăzi. 

Călin Georgescu a aflat decizia Curții de Apel

În ciuda presiunii, dar și a protestelor de ieri, Curtea de Apel a decis respingerea cererii lui Călin Georgescu, aceea de a anula decizia BEC și de a relua alegerile. Conform jurnaliștilor, Călin Georgescu a venit la instanță în compania gărzilor de corp, fiind așteptat de sute de susținători, care s-au manifestat extrem de zgomotos, la fel ca ieri. 

Breaking News. Călin Georgescu a aflat decizia Curții de Apel. Totul s-a terminat
Călin Georgescu a ajuns ieri la Curtea de Apel înconjurat de pază
Sursa: Facebook / Inquam Photos / Octav Ganea

Totuși, judecătoarea Cristina Ardelean a respins cererea de reluare a turului 2 al alegerilor prezidențiale. Astfel, la Curtea de Apel totul s-a terminat. Decizia nu este însă definitivă, căci poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel că dosarul s-ar putea prelungi chiar și un an de aici înainte. 

Excepțiile invocate de SRI, DGPI și Statul Major al Apărării, admise de Curtea de Apel

Conform portalului instanțelor, Curtea de Apel București a respins solicitările lui Georgescu și ale asociației și a admis doar excepțiile invocate de SRI, DGPI, Statul Major al Apărării sau reprezentantul Ministerului Public.

Reamintim că, pe 6 decembrie, CCR  a anulat rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, câştigate de Călin Georgescu, în baza unor documente desecretizate de CSAT, primite de la SRI, SIE, MAI şi STS.

Judecătoarea Cristina Ardelean, amenințată de un susținător al lui Georgescu

În cursul zilei de ieri, pe lângă protestatarii care au venit la Curtea de Apel să îl susțină pe Călin Georgescu, iar unii dintre ei au deranjat ședința din sala de judecată,  au avut loc și alte incidente. Poliția Capitalei a anunțat că a deschis dosar penal, pentru „ultraj judiciar”, după ce un susținător al lui Călin Georgescu a postat pe Facebook ameninţări la adresa judecătoarei Cristina Ardelean.

Breaking News. Călin Georgescu a aflat decizia Curții de Apel. Totul s-a terminat
Călin Georgescu poate contesta decizia, la Înalta Curte de Casație și Justiție

Cătălin Berenghi, unul dintre susținătorii lui Călin Georgescu, a scris pe Facebook, luni, înainte ca procesul să înceapă: „GATA CU TRADARILE SI TRADATORII POPORULUI ROMAN! NU PE BANII SI VIATA NOASTRA! ATENTIE, JUDECATOR CRISTINA ARDELEANU!”.

Cătălin Berenghi, care l-a însoțit luni la Curtea pe Apel pe Călin Georgescu, este  fost luptător în Legiunea Străină. În 2015 s-a remarcat atunci când a dus mai mulți porci vopsiți în culorile drapelului pe terenul pe care ar fi urmat să fie ridicată o moschee.

Soluția dispusă de Curtea de Apel, în ultima zi a anului

„Respinge excepţia nelegalei constituiri şi compuneri a instanţei, invocată de contestatoarea Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept, ca neîntemeiată. Încuviinţează în principiu cererea de intervenţie accesorie în favoarea contestatorilor, formulată de intervenienta Public Attitude. Respinge restul cererilor de intervenţie accesorie, ca inadmisibile. 

Respinge cererile de intervenţie principală, ca inadmisibile. Încuviinţează părţilor proba cu înscrisurile de la dosar. Respinge restul probelor solicitate de contestatori, ca neconcludente. 

Admite excepţia de inadmisibilitate invocată de intimatul Serviciul Român de Informaţii în privinţa excepţiei de nelegalitate a documentelor desecretizate Anexă la documentul nr. 791180/04.12.2024 şi Anexă la documentul nr. 791184/04.12.2024. Respinge excepţia de nelegalitate invocată de contestatoarea Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept, ca inadmisibilă. 

Admite excepţia de inadmisibilitate invocată de intimatul Serviciul Român de Informaţii în privinţa excepţiei de nulitate a documentelor desecretizate Anexă la documentul nr. 791180/04.12.2024 şi Anexă la documentul nr. 791184/04.12.2024”. 

Curtea de Apel a respins cererea formulată de Călin Georgescu 

Respinge excepţia de nulitate invocată de contestatoarea Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept, ca inadmisibilă. Admite excepţia de inadmisibilitate invocată de intimata Direcţia Generală de Protecţie Internă în privinţa excepţiei de nelegalitate a documentului declasificat nr. 2081968/04.12.2024. 

 

@ankaversace #ankaversace #f #stiri #foryou #stiri # #5pasidebine #viral ♬ sunet original – 🧿ANKAVERSACE🧿

Respinge excepţia de nelegalitate invocată de contestatoarea Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept, ca inadmisibilă. Admite excepţia de inadmisibilitate invocată de intimata Direcţia Generală de Protecţie Internă în privinţa excepţiei de nulitate a documentului declasificat nr. 2081968/04.12.2024. Respinge excepţia de nulitate invocată de contestatoarea Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept, ca inadmisibilă. 

Respinge excepţia tardivităţii invocării excepţiei lipsei capacităţii de folosinţă a Biroului Electoral Central, invocată de contestatoarea Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept, ca neîntemeiată. Admite excepţia lipsei capacităţii de folosinţă a Biroului Electoral Central, invocată din oficiu şi de reprezentantul Ministerului Public. Respinge cererea ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană care a rămas fără capacitate de folosinţă. 

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de intimata Autoritatea Electorală Permanentă, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei de interes invocată de intimata Autoritatea Electorală Permanentă, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de intimatul Guvernul României, ca neîntemeiată. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de intimatul Ministerul Apărării Naţionale. Respinge cererea, astfel cum a fost modificată şi precizată, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de intimatul Statul Major al Apărării şi Şeful Statului Major. Respinge cererea, astfel cum a fost modificată şi precizată, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de intimatul Serviciul Român de Informaţii. Respinge cererea, astfel cum a fost modificată şi precizată, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. 

Breaking News. Călin Georgescu a aflat decizia Curții de Apel. Totul s-a terminat
Sute de oameni, susținători ai lui Călin Georgescu, au protestat ieri la Curtea de Apel
Sursa: Captură Video

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de intimatul Preşedintele României. Respinge cererea, astfel cum a fost modificată şi precizată, ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. 

Respinge cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost modificată şi precizată, ca neîntemeiată. Respinge cererea de intervenţie accesorie în favoarea contestatorilor, formulată de intervenienta Public Attitude, ca neîntemeiată. Cu recurs, în 5 zile de la pronunţare, ce se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 31.12.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  139/2024  31.12.2024”, se arată în soluția Instanței.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre