Analist politic din Rusia spune de ce au fost anulate alegerile în România. Georgescu, considerat periculos

Ochii comunității internaționale au fost ațintiți către România în ultimele săptămâni. Inclusiv rușii au privit cu atenție la ceea ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale românești, iar CCR a luat decizia de a le anula din motivele deja știute de toată lumea.
Analistul politic rus Natalia Haritonova, profesor la Catedra de Securitate Internațională și Politică Externă a Rusiei, Facultatea de Securitate Națională, a dezvăluit cum se vede anularea alegerilor în patria lui Vladimir Putin. Călin Georgescu este considerat periculos.
Haritonova, care este doctor în științe politice, este de părere că românii au obosit după guvernarea de 20 de ani a PSD, care nu ar fi fost un succes în Uniunea Europeană.
De asemenea, analistul politic spune că faptul că Georgescu a câștigat alegerile ar trebui să fie un avertisment și pentru alți lideri din UE și NATO, cât și pentru moldovenii de peste Prut.
Călin Georgescu este descris ca un „naționalist dur”, care se orientează spre interesele țării și care e foarte periculos, căci s-ar putea transforma într-un „nou Ion Antonescu”, spune Haritonova.
„Victoria lui Georgescu în primul tur a avut efectul unui avertisment asupra multora, ceea ce este valabil atât pentru liderii din NATO și din UE, cât și pentru Republica Moldova. Pentru moldoveni, el putea deveni un nou Ion Antonescu”, susține Natalia Haritonova.
De asemenea, analistul politic rus lansează teoria conform căreia autoritățile europene s-au temut că Donald Trump ar putea avea un nou susținător în Europa. Astfel, au anulat alegerile.
Natalia Haritonova a adăugat și că venirea la putere în România a unui astfel de politician ar fi reprezentat o „lovitură gravă” pentru autoritățile de la Chișinău.
Pe 6 decembrie, cu 2 zile înainte de deschiderea urnelor în România și, totodată, în plin vot în Diaspora, CCR a dispus anularea alegerilor prezidențiale și reluarea lor în integralitate la o nouă dată ulterioară.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook