Simona Ionescu / Redactor Șef

Când are loc a doua etapă a admiterii la liceu 2020 și Evaluarea ”picaților”

Când are loc a doua etapă a admiterii la liceu 2020 și Evaluarea ”picaților”
Ministerul Educației a anunțat când va avea loc Evaluarea națională 2020, sesiunea picaților și când este programată a doua etapă a admiterii la liceu 2020. Circa 40.000 de absolvenți de liceu nu au promovat examenul de Evaluarea națională 2020.

Dintre cei 160.663 de candidaţi prezenţi la Evaluarea naţională 2020, 122.357 de candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,20%, informează Ministerul Educației. Dintre aceştia, 892 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10.

Evaluarea națională 2020. A treia sesiune

Anul acesta, din pricina pandemiei de COVID-19, absolvenții de gimnaziu cu probleme medicale au avut o sesiune specială de Evaluare națională. Pentru cei care nu au promovat acest examen național, circa 40.000, vor mai avea o șansă, în sesiunea a treia, dar oricum vor fi înscriși în clasa a IX-a pentru că este obligatorie.

Evaluarea națională 2020. A treia sesiune. Calendar

  • 24 iulie 2020. Afișarea centrului de admitere, a situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților romi, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă.
  • 27 iulie 2020. Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.
  • 28 – 29 iulie 2020. Desfășurarea/echivalarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

Admiterea la liceu, sesiunea a doua. Calendar

  • 24 – 30 iulie 2020. Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a Vlll-a care nu au susținut evaluarea națională.
  • 30 iulie – 3 august 2020. Repartizarea, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus/transmis dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a Vlll-a care nu au susținut evaluarea națională.
  • Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de comisia de admitere județeană/a municipiului București, publicate pe site-ul inspectoratului școlar județean/al municipiului București și comunicate unităților de învățământ până la data de 24 iulie 2020
  • 4 august 2020. Transmiterea către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre